Enviat per casaldelsinfan… el dc., 05/08/2020 - 11:38

  EMERGÈNCIA EDUCATIVA:
  GARANTIR EL DRET A L'EDUCACIÓ EN
  IGUALTAT D'OPORTUNITATS

  SIGNA a favor de mesures que
  garanteixin el dret a l'educació en igualtat
  d'oportunitats
   per als infants amb més vulnerabilitat

  SITUACIÓ ACTUAL

  L’emergència sanitària i social provocada per la Covid-19 ha agreujat exponencialment la desigualtat educativa que ja existia. Amb l’obertura de les escoles al setembre, és necessari que les administracions garanteixin mesures per assegurar que la tornada a les aules no deixi a cap infant o jove al marge.

  L’educació és un dret de tots i totes. Durant el confinament, molts infants en situació de vulnerabilitat no han tingut a casa seva els recursos necessaris per continuar aprenent, patint un desavantatge educatiu greu. A més a més, en molts casos les seves famílies han perdut la font d’ingressos, i això també ha generat molta angoixa als nens i nenes.

  Per aquest motiu, ara que iniciem el curs, és necessari actuar amb rapidesa i prioritzar la infància vulnerable per garantir el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats.

  SIGNA ARA

  L’EDUCACIÓ NO POT ESPERAR

  Demanem a l’administració pública respostes àgils per garantir, ara més que mai, mesures que facilitin una tornada a l’escola segura i que assegurin els drets de tots els infants i joves en igualtat de condicions:

  1. Totes les escoles i instituts han de disposar dels recursos i materials suficients per poder garantir la seguretat dins i fora de les aules i minimitzar el risc de contagi.

  2. Per garantir el benestar i el desenvolupament adequat dels infants, sobretot dels vulnerables, demanem prioritzar l'educació presencial.

  3. Les administracions públiques han de destinar més recursos per als centres d’elevada complexitat i combatre la segregació escolar.

  4. El fora escola serà clau, aquest curs més que mai: necessitem més reforç escolar fora de l'horari lectiu perquè tothom aprengui en igualtat de condicions. Demanem l’obertura de centres socioeducatius o entitats socials en cas de confinament o tancament de les escoles perquè els alumnes amb risc no perdin el ritme d’aprenentatge.

  5. Cal involucrar-hi les famílies per prevenir l'absentisme, el fracàs escolar i l'abandonament prematur dels estudis.

  6. Tot l'alumnat ha de comptar amb dispositius tecnològics i internet a casa, i cal dotar les famílies amb les competències necessàries per a fer-ne un ús adequat i saludable.

  SIGNA SI ESTÀS D'ACORD i ajuda’ns a sumar més veus per demanar mesures urgents i àgils que garanteixin la igualtat d’oportunitats per a tots els infants en aquesta tornada a l’escola.

  SIGNA a favor de mesures urgents que garanteixin el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats per als infants amb més vulnerabilitat

  Des de 1983, treballant per la igualtat d'oportunitats d'infants i joves en risc d'exclusió social.

  Barcelona |Badalona |Sant Adrià de Besòs |Santa Coloma de Gramenet |Salt |Marroc