La 9a Tapa Solidària mobilitza la millor gastronomia contra les desigualtats

  Representantes de los 64 restaurantes participantes de la 9a Tapa Solidària durante el acto de presentación

  El Casal dels Infants i representants de 64 restaurants catalans van presentar el dilluns 21 d'octubre la 9ª edició de la Tapa Solidària, en un acte celebrat al restaurant El Quim de la Boqueria del Mercat de la Boqueria de Barcelona.

  Un any més, cada establiment participant ha triat una tapa concreta de la seva carta i donarà al Casal dels Infants 0,50 euros per cada unitat que se’n vengui. La iniciativa va posar-se en marxa l’1 d’octubre i s’allargarà fins l’1 de gener.

  Com en les edicions prèvies, els ingressos es destinaran al servei Vincles del Casal dels Infants, un espai maternoinfantil d’acompanyament a mares amb fills menors de 3 anys en situació d’exclusió social. També se'n beneficiarà el servei Casal Familiar de l'associació, que ofereix acompanyament, assessorament  i un espai de suport mutu a famílies desfavorides amb infants a càrrec.

  A Vincles els infants adquireixen hàbits, coneixements i competències claus perquè es desenvolupin adequadament en una etapa educativa clau com és la dels 0 als 3 anys. Les dones, sovint migrades, reben assessorament i suport en el procés de criança, aprenen català i castellà, es familiaritzen amb els serveis i recursos del barri i construeixen una xarxa de suport entre elles.

  Pel que fa al Casal Familiar, es tracta d’un servei que ofereix assessorament, suport integral, espais de relació i de participació comunitària a famílies desfavorides amb infants a càrrec. Tenint en compte els diferents serveis que es beneficiaran dels fons recaptats, doncs, els restaurants participants de la 9a Tapa Solidària contribuiran a fer possible l'acompanyament de més de 1.500 persones en situació de vulnerabilitat. 

  Reconeixement institucional
  L’acte de presentació de la 9a Tapa Solidària va comptar també amb la presència de la Secretària General d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat, Georgina Oliva, que va destacar com són d'importants les iniciatives com aquesta de suport a la tasca social i educativa d'una entitat referent en l'acompanyament a infants en risc, així com el valor del projecte maternoinfantil Vincles on van destinats aquests fons.

  Lluís Prats, voluntari del Casal dels Infants, va celebrar poder estar prensentant la 9a edició de la tapa solidària i ha va assegurar que estaè pensant en novetats per al 10è aniversari de la iniciativa.

  Quim Márquez, del resturaurant El Quim de la Boqueria, i el Sr. Salvador Capdevila, president de l'Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria, van celebrar poder acollir, enguany, els restaurants participants.

  Acabada la presentació, es va servir un esmorzar elaborat per l'equip d’Escribà i servit pels alumnes de l'Aula d'Hostaleria, un servei de formació i inserció social i laboral del Casal dels Infants que cada any forma a una cinquantena de joves en l’àmbit de la restauració amb el suport d’empreses col·laboradores.

  Tota la informació sobre els restaurants participants de la 9a Tapa Solidària, les tapes seleccionades i l’impacte que tindran els diners recaptats per als projectes Vincles i Casal Familiar es troba a la web www.tapasolidaria.cat.

   

  Llistat de restaurants participants a la 9a Tapa Solidària:


  Antunez
  AURT (Hilton Diagonal Mar Barcelona)
  A Pluma 
  Arenal
  Arola
  B Lounge 
  Bodega Sepúlveda
  Cal Tito
  Can Lluís 
  Can Reverter II
  Can Ros 
  Casa de Tapes Cañota 
  Casa Guinart
  Casa Paloma
  Cent Onze (Hotel Le Meridien)
  Cera 23
  CETT- Aula Restaurant
  Collonut
  Disfrutar
  El Quim de la Boqueria 
  Els Ocellets 
  Fàbrica Moritz Barcelona
  Fonda España
  Fonda Marina
  Gaig
  Gouthier
  Hofmann
  Ideal Cocktail bar
  Ikibana (avinguda Paral•lel)
  Kak Koy
  König 
  La Gavina 
  La Mar Salada 
  La Plassohla
  L'Arròs 
  Les Tres Alzines 
  Lluerna
  L'Orwell 
  Marea Alta
  Martínez
  Moka
  Nectari
  OLEUM
  Passadís del Pep
  Pepa Tomate (carrer Parlament)
  Pepito
  Petit Comité de Nandu Jubany 
  Pinotxo bar
  Pura Brasa Arenas (Barcelona)  
  Pura Brasa Empuriabrava 
  Pura Brasa Pineda de Mar
  Pura Brasa Rambla (Barcelona)
  Pura Brasa Sant Andreu (Barcelona)
  Sauleda Catering
  Semproniana 
  7 Portes
  Suculent
  Sumum 
  Tandoor
  Tapas 24 (carrer de la Diputació)
  Terraza Alaire (Hotel Condes de Barcelona)
  Tickets
  Xavier Pellicer


  Gràcies a la col·laboració especial de:

  Logos de les entitats i empreses que col·laboren amb la 9a Tapa Solidària