Les participants de l’Espai Dona del Raval s’endinsen al mar amb l’Institut de Nàutica de Barcelona

  Dones amb taules de skate als peus, al passeig marítim amb l'Hotel Vela darrere.

   

  Aquest curs, les dones de l’Espai Dona del Casal dels Infants del Raval estan preparades per descobrir espais i participar en activitats noves. El primer taller es fa en col·laboració amb lInstitut de Nàutica de Barcelona, que les porta cada dilluns al matí a la platja de la Barceloneta. 

  L’objectiu és brindar oportunitats i experiències diferents a les dones perquè puguin desenvolupar competències personals, explica la Núria Olivera, educadora del Casal Familiar. La participació en les activitats proposades és totalment voluntària, elles decideixen i proposen què els agradaria fer. Les sessions es pensen i consensuen en grup per crear un espai de confiança i còmode per a totes elles. 

  Un dels aspectes que les dones volien treballar era la por al mar i aprendre a nedar. Així doncs, els i les alumnes de l’Institut de Nàutica de Barcelona han organitzat activitats que permeten treballar la capacitat de superació i enfrontar-se a nous reptes.”Els i les alumnes dinamitzen activitats en l’entorn de platja amb les dones, per traspassar les barreres de la por a l’aigua, i barreres culturals perquè puguin gaudir d’activitats aquàtiques i vegin que no passa res”, explica l’Isaac Cano, responsable del projecte i corresponsable del Mòdul d’Inclusió Social de l’Institut de Nàutica de Barcelona.

  Els i les alumnes, que estan fent el segon curs del Grau Superior d’Ensenyament i Animació Socioesportiva orientat a platja, s’han dividit en quatre grups per avaluar les activitats, dinamitzar-les, donar suport i participar conjuntament amb les dones. 

   

  Dones sentades damunt d'una king paddle al mar, vora de la platja.

   

  El taller tindrà 4 sessions, que es duen a terme cada dilluns d’11 a 13h, i que va començar el 17 d’octubre i acabarà el 14 de novembre. En la primera sessió, les dones van participar en diferents dinàmiques i jocs de coneixença, per conèixer els i les alumnes, i en activitats cooperatives. A la segona sessió, les van introduir al skate-surf i van aconseguir que gairebé totes entressin a l’aigua, sobre una taula anomenada king paddle, on hi caben 8 persones. 

  Per la tercera sessió, les dones aprofitaran que tenen una mica de pràctica en el surf-skate per aprofundir-hi, s’iniciaran en el paddle surf, i intentaran que totes pugin a la king paddle, amb les cames fora per imitar moviments de natació. A la quarta i última, el grup es dividirà en dos per fer paddle surf i caiac. 

  Tant la Núria com l’Isaac destaquen la bona actitud i ganes d’aprendre de les dones. “Totes han participat al màxim. Tenen una bona relació amb els i les alumnes; escolten, pregunten i si no entenen alguna cosa ens ho fan saber”, explica l’Isaac Cano. 

  L’Espai Dona del Casal dels Infants del Raval té l’objectiu d’oferir un espai segur per a dones del barri, on puguin crear xarxa entre elles i desenvolupar les competències personals a través d’experiències noves. 

   

  Fes possible que continuem acompanyant i fent costat a infants, joves i famílies en situació de vulnerabilitat. 

  Fes voluntariat. Informa't aquí.

  Fes un donatiu aquí.