Les escoles i el Casal dels Infants
ESCOLA SUMA

Treballem colze a colze amb les escoles. Acostem realitats i les connectem
per transformar i transformar-nos

L’Escola Suma ofereix als centres educatius recursos pedagògics per treballar la sensibilització de l’alumnat sobre les desigualtats socials.

CONNECTEM

Trobem-nos a l'aula o en alguna de les seus del Casal dels Infants compartirem la realitat dels infants i joves en desavantatge social i proposarem petits canvis i accions que poden transformar aquesta realitat en més i millors oportunitats.

ACTIVITAT DE SENSIBILITZACIÓ
 • Donem a conèixer a l’alumnat la realitat de pobresa i desigualtat d’oportunitats que viuen molts infants i joves als barris més vulnerables de les nostres ciutats.
 • Reflexionem sobre desigualtat social i diversitat cultural.
 • Expliquem l’acció social del Casal dels Infants amb nens, nenes, joves i famílies en risc d’exclusió.
 • Aportem el marc contextual, des de la nostra experiència de 40 anys treballant al costat de les persones més vulnerables.
 • Adaptem el tipus de xerrada a l’edat de l’alumnat.
 • Motivem a la participació per millorar la realitat i difondre el missatge de no discriminació.
 • Promovem entre l’alumnat l’adquisició dels valors de responsabilitat social i cívica, solidaritat, respecte i empatia, com a membres actius de la societat.

DESCARREGA'T LA NOSTRA PROPOSTA D'EDUCACIÓ EN VALORS

i també, NOVA PROPOSTA PER PRIMÀRIA

Si us interessa realitzar el Servei Comunitari amb l’Escola Suma, contacteu-nos a escolasuma@casaldelsinfants.org

TALLER TESTIMONIAL “PODRÍAS SER TÚ”
JÓVENES DEL CASAL DELS INFANTS SENSIBILIZAN EN LAS ESCUELAS SOBRE LAS DESIGUALDADES

Els i les joves agents de sensibilització que participen en el taller “Podries ser tu” pateixen la desigualtat i ens expliquen les seves estratègies per superar-la. Us proposem conèixer-los en profunditat en una trobada a l’aula, escoltar les seves històries, fer-los preguntes i debatre sobre desigualtat social.

  • Acostem l’alumnat a la realitat dels i les joves en situació de vulnerabilitat a través del testimoni en primera persona de nois i noies participants del Casal dels Infants.
  • Transmetem de manera testimonial i emocional la nostra missió a través de la relació directe amb els i les protagonistes.
  • Generem espais de trobada, debat, intercanvi i reconeixement entre l’alumnat i els i les joves agents de sensibilització.
  • Fomentem una major empatia i identificació entre l’alumnat i els i les joves que ofereixen el seu testimoni.
  • A través del relat dels i les joves reflexionem sobre processos migratoris, racisme, discriminació, resiliència i superació.

CAMPANYES

Promovem el voluntariat entre els i les alumnes en accions que impliquen tota la seva comunitat escolar.

Donem als i les alumnes eines perquè ells mateixos puguin desenvolupar accions de col·laboració amb causes socials.

Facilitem la comprensió de la necessitat de la campanya, a través d’elements que formen part de la seva quotidianitat.

Donaran a conèixer a la comunitat escolar la realitat de pobresa i desigualtat d’oportunitats que viuen molts infants i joves als barris més vulnerables de la seva societat, i l’acció social que duem a terme des del Casal dels Infants.

Els Reis del Casal

...necessiten la teva ajuda per aconseguir 2.000 joguines noves aquest Nadal!

Descobreix com fer-ho!
CAMPANYA DE RECOLLIDA
DE T-FAMILIAR

Junts arribem a tot arreu

De vegades es perden moltes oportunitats d'aprendre i gaudir per no poder arribar als llocs.

Proposta d'activitats
CAMPANYA DE FONS
PER NADAL O ESTIU

Oberts per vacances

Ajudeu-nos a aconseguir que 2.000 infants tinguin l'oportunitat de tenir vacances de diversió i emoció!

- Proposta d'activitats

PROJECTE SOLIDARI

Hi ha iniciatives que poden ser un projecte transversal de sensibilització i suport de tota la comunitat escolar comptant, també, amb la participació dels infants, joves i famílies del Casal dels infants. L’esport, per exemple, és un àmbit molt igualitari. Organitzem una jornada esportiva o una cursa solidària a l’escola?

Proposem organitzar un projecte tranversal que impliqui tota la comunitat escolar en un esdeveniment solidari on puguin participar infants i joves del Casal dels Infants, de igual a igual i sigui un punt de trobada enriquidor.

Aquests esdeveniments potencien la cohesió, la convivència i la motivació, fomenten les relacions interpersonals dins l’escola, desenvolupen el sentiment de pertinença i esperit corporatiu i permeten compartir amb famílies i companys/es una experiència des d’una perspectiva “diferent” a la del dia a dia.

VOLUNTARIAT

El professorat, els i les membres les AFA, el personal de l’escola... sou els més conscients que l’educació és l’eina més potent per a la transformació social.
Necessitem que més persones compromeses que participin a les activitats amb els infants i joves del Raval, del Besòs i la Mina, de Badalona, de Santa Coloma i de Salt.
El voluntariat suposa mullar-se i treballar per la transformació de la societat. Volem propiciar experiències a l'alumnat que posin a l'abast dels i les joves el repte de definir el seu paper en el món, des de les accions més quotidianes i fins arribar a plantejar qüestions més transcendentals.

Dedicar un temps a un projecte sense esperar una remuneració té un valor afegit important quan parlem d'educació en valors. Oferir a l'alumnat la possibilitat d'experimentar aquesta sensació aporta aprenentatge, desenvolupament personal, compromís, responsabilitats, treball en equip i experiència.

Entenent que l'experiència directa és una de les eines clau per sensibilitzar, promoure i facilitar l'acostament a les realitats diverses i trencar estereotips de tipus social o cultural, ens plantegem impulsar un programa de voluntariat dins de la comunitat escolar, adaptat als diferents col·lectius i a la seva disponibilitat, perfil i necessitats.

VOLUNTARIAT JOVE

Adreçat a joves entre 16 i 18 anys que poden participar com a suport a les activitats d'acció social que es desenvolupen durant l'estiu.

VOLUNTARIAT EDUCATIU

Dirigit a directors/es, professors/es i personal administratiu i de serveis de l'escola perquè puguin implicar-se en activitats amb nens / joves del Casal dels Infants del seu municipi, una tarda a la setmana durant el curs escolar

VOLUNTARIAT A L'ESCOLA

Dirigit al grup classe o grups d'alumnes que vulguin realitzar unes hores de voluntariat per generar alguna acció col·laborativa amb el Casal dels Infants.

VEURE CAMPANYES

La nostra proposta fomenta:

La reflexió i la comprensió de la realitat de desigualtat d’oportunitats entre els infants i joves a la nostra societat, a partir d’elements propers a la seva quotidianitat.

La participació dels alumnes amb el Casal dels Infants orientada al desenvolupament d’accions de col·laboració dins la seva escola.

La implicació de l’escola i dels educadors/es com a agents fonamentals en el desenvolupament dels ciutadans/es.

El treball en relació als valors de la solidaritat, la consciència i la responsabilitat social, la inclusió i la interculturalitat.

Treballem amb les escoles fent aliança educativa i compartint valors.
Les escoles compromeses s’impliquen activament en la lluita per la igualtat d’oportunitats de tots els infants i joves.

 

 

Escoles compromeses

Xarxa Escola Suma

Escola Pompeu Fabra de Sant Adrià
ESCOLA SANT JORDI
Institut Badalona VII
Residència Universitaria Sarrià
The Benjamin Franklin International School
UAB
IES Ernest Lluch
Ceir Arco Aragó
Escola ISMET
Escola Turó del Cargol
CIC SOM VIA
Nascor Formació
Escola Pia Balmes
IES Montserrat Roig
FEDAC Sant Andreu
Laietània
Escola Sopeña
Col·legi Internacional SEK Catalunya
Institut Icaria
Col·legi Montserrat
Frederic Mistral Tècnic Eulàlia
Escuela Suiza
IES Francesc Ribalta
Escola Ausiàs March

Amb la col·laboració de

Sumem
esforços

Hi ha moltes maneres
de ser Escola Suma.
Parlem de com voleu
participar!

per la igualtat
d’oportunitats

Entrades relacionades

Què pots fer tuEscolesEscola suma