La 5a edició de la Tapa Solidària aconsegueix més de 30.000 euros per a infants i mares vulnerables

3/02/2016

Aquesta tarda, el restaurant Arola de l’Hotel Arts ha estat l’escenari, un any més, de la cloenda de la campanya solidària que suma l’esforç del sector gastronòmic i del Casal dels Infants en la lluita per la igualtat d’oportunitats de tots els infants.

 

 

La 5a edició Tapa Solidària, que va arrencar el passat mes d’octubre amb la implicació de 101 restaurants de Barcelona i d’arreu de Catalunya, ha destinat 0,50 cèntims de la venda d’una tapa solidària de la seva carta al projecte maternoinfantil «Vincles» de l’entitat. «Vincles» és un projecte arrelat als barris que neix de la consciència de que invertir en educació, quan abans millor, contribueix a la igualtat d’oportunitats de tots els nens i nenes. Per això el servei dóna suport cada dia a les mares amb nadons de 0 a 3 anys en situacions de vulnerabilitat. «En la 5a edició han participat 101 restaurants amics i més de 56.000 persones que han tastat les tapes solidàries, més de 3.100 ciutadans seguint la tapa a les xarxes socials, 50 impactes als mitjans de comunicació… Tot un rècord!!» ha explicat el vicepresident del Casal dels Infants, Lluís Prats. «La Tapa es consolida com el compromís anual de la restauració amb la infància en situació de vulnerabilitat… Gràcies a la suma d’esforços enguany podrem donar suport a 480 mares i nadons«.

Com a resultat de la campanya, el Casal rebrà 30.000 euros que serviran per reforçar els «Vincles» dels barris de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Salt. «Com exemple del que podrem fer, 5.700 tapes de bomba asseguraran l’acompanyament d’un nadó en la Petita Escola durant un any, 2.800 tapes del Combinat Espinaler farà possibles el suport a 5 mares en la criança dels seus nadons durant sis mesos i 2.400 tapes de calamarsó cruixent amb allioli de llima faran possible que els nadons i les seves mares gaudeixin d’un espai compartit durant un trimestre» ha explicat Prats davant els periodistes i autoritats presents a l’acte.

Desprès de la intervenció de Prats, ha pres la paraula Sergi Arola, amfitrió de l’acte de cloenda per cinquè any consecutiu, que ha assenyalat que en aquesta època són especialment importants iniciatives com la Tapa Solidària «és un deure moral estar aquí, i espero que cada cop siguem més i ens tornem a trobar a la inauguració de la Tapa de l’any que ve», ha remarcat.

Per la seva banda, el xef Mariano Andrés, propietari del restaurant Seville’s a Dubai,també ha intervingut per fer, en directe, el sorteig d’un viatge per a dues persones als Emirats Àrabs Units per visitar el seu restaurant. Els comensals que han participat a la campanya, no només han pogut participar en aquest sorteig, sinó que, a més, han pogut omplir amb les seves dades uns sotagots entre els que s’ha sortejat un àpat per a dues persones en un dels restaurants participants.

La campanya de la Tapa Solidària ha estat activa des del mes d’octubre de l’any passat. Tres mesos en els que milers de persones han pogut tastar el bo i millor de la nostra cuina, tot i que moltes persones no ho han pogut fer. Per a totes elles Letsbonus ha ofert la possibilitat de consumir una «Tapa 0». La plataforma on-line ha col·laborat amb la Tapa i el Casal dels Infants per segon any consecutiu.

A l’acte de cloenda al restaurant Arola també han assistit representants d’institucions públiques com Joan Aregio, secretari Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Maite Fandos Diputada de la Delegació de Benestar Social de la Diputació de Barcelona i Xavier Trias, regidor de l’Ajuntament de Barcelona, que com cada any, no ha volgut perdre l’oportunitat de donar suport a la iniciativa del Casal dels Infants.


Quins fruits recollim? La Tapa en números

  • 101 restaurants amics s’han convertit en aliats del Casal dels Infants. 15 restaurants més que l’edició anterior.
  • Més de 56.000 persones han tastat la solidaritat a través de la Tapa, 6.000 més que l’any passat.
  • Entre totes i tots hem aconseguit superar els 30.000 euros, 5.000 més que en la edició anterior.
  • Més de 3.100 persones han seguit la Tapa a les xarxes socials, 600 més que en la tercera edició.  
  • Hem pogut veure, llegir o escoltar sobre la Tapa Solidària 50 vegades als mitjans de comunicació.
  • Les tapes solidàries es transformen directament en oportunitats per a 480 mares i els seus nadons
    al projecte Vincles del Casal.
NoticiaLa 5a edició de la Tapa Solidària aconsegueix més de 30.000 euros per a infants i mares vulnerables