El Casal dels Infants, les escoles i les empreses, junts per la igualtat d’oportunitats

27/05/2017

 

  • La I Trobada ‘Eduquem junts en valors’ va servir per presentar les activitats del programa Escola Suma per al curs 2017-18 a representants de 14 escoles

     

  • La Trobada de la Xarxa d’Empreses Ciutadanes va ser un espai de reflexió al voltant del valor afegit de les empreses compromeses amb el Casal

 

El passat 24 de maig es va celebrar la I Trobada ‘Eduquem junts en valors’, organitzada pel Casal dels Infants a la seu de la fundació privada Institució Cultural del CIC, a la qual van assistir 20 representants de 14 escoles.  La Fundació Jaume Bofill; el Centre Promotor d’Aprenentatge Servei; Educaweb; l’Escola Garbí Pere Vergés i el Col·legi Singuerlín van ser també col·laboradors de la trobada.

L’acte va servir per presentar la proposta d’activitats del programa Escola Suma per al curs 2017-18, que vol ser una eina per, conjuntament amb les escoles i amb la participació activa dels i les alumnes, treballar accions i reflexions al voltant de la desigualtat d’oportunitats dels infants i joves a la nostra societat.

 

Aquestes activitats consistiran en visites a les diferents seus del Casal als barris on actua; l’organització de campanyes solidàries des de les escoles; la participació dels i les alumnes a l’associació com a voluntaris i voluntàries joves; el voluntariat educatiu per part del professorat dels centres i la proposta #sumaalcasaldelsinfants. En aquesta última, els alumnes investigaran, reflexionaran i trauran conclusions sobre un aspecte de la realitat vinculat a l’acció als barris del Casal dels Infants. Així mateix, faran d’altaveu de l’associació a les xarxes socials.

 

La trobada va comptar amb la ponència ‘Treballant junts els valors: un enfocament des de l’ApS’, de la mà de Laura Campo i Laura Rubio, del Centre Promotor d’Aprenentatge Servei, impulsat per la Fundació Jaume Bofill. L’aprenentatge servei (ApS) és una proposta que integra el servei a la comunitat amb l’aprenentatge de continguts, competències, habilitats o valors.

 

Trobada amb empreses

D’altra banda, el passat 5 de maig va tenir lloc a l’Hotel Arts de Barcelona la Trobada de la Xarxa d’Empreses Ciutadanes del Casal dels Infants, un espai de reflexió al voltant del valor afegit de les empreses socialment compromeses amb el Casal. Hi van participar 54 empreses i 76 persones, compartint l’aposta per sumar, crear i generar noves oportunitats a partir de la participació activa en l’entorn més proper.

La jornada va comptar amb les ponències del president del grup Abertis, Salvador Alemany, i de representants de Fundació AGBAR; Ipsos; Alcampo Diagonal Mar, Costa Coffee i ECOM. També hi van tenir veu integrants dels projectes Vincles; Entorn Escolar; Servei de Transició a l’Autonomia, Aula d’Hostaleria i Programa de Formació en Empresa del Casal dels Infants.

NoticiaEl Casal dels Infants, les escoles i les empreses, junts per la igualtat d’oportunitats