5 beneficis que el voluntariat corporatiu pot aportar a la teva empresa

20/09/2022

El voluntariat corporatiu consisteix en implicar l’equip d’una empresa o organització en una acció de voluntariat en la qual el treballador o treballadora ofereix unes hores de la seva jornada laboral, a més del seu talent i experiència, amb l’objectiu de col·laborar amb una causa o iniciativa.

 

L’acció de voluntariat acostuma a estar relacionada amb la missió definida per l’empresa o amb l’estratègia empresarial. A més, la seva implementació, contribueix a la consecució d’un o diversos Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030. En el cas de realitzar un voluntariat amb el Casal dels Infants, l’equip i l’empresa col·labora amb els ODS1 Fi de la pobresa, ODS4 Educació de qualitat,ODS 5 Igualtat de Gènere, ODS10 Reducció de les Desigualtats, ODS 16 Pau, Justícia i Institucions Sòlides i ODS17 Aliances per a aconseguir els Objectius.

 

1 Millora del clima organitzacional i foment de valors corporatius i humans:

La posada en marxa d’un voluntariat corporatiu implica una gran coordinació entre les persones implicades, tant voluntaris/àries i entre l’ONG col·laboradora i la direcció de l’empresa, contribuint a millorar i generar noves eines que fomentin aquest millor clima organitzacional. D’altra banda, els valors corporatius de pertinença a una empresa i els valors humans i solidaris es veuran reforçats després de l’acció.

 

2 Desenvolupament d’habilitats i competències:

L’acció social que es dugui a terme reforçarà i desenvoluparà noves habilitats socials i competències per als voluntaris i voluntàries, ja que treballaran en nous contextos, amb altres eines i amb altres persones.

 

3 Diferenciació i millora en la imatge corporativa:

L’empresa enfortirà el seu valor de marca amb el desenvolupament delsprogrames de voluntariat corporatiu, ja que se la reconeixerà com una organització que col·labora en la lluita contra les desigualtats i en la cooperació per al desenvolupament.

 

4 Posicionament en l’àmbit de la RSC contribuint al desenvolupament ia la innovació social:

Les empreses que tenen programes de responsabilitat social acostumen a ser empreses molt grans i amb una llarga trajectòria reconegudes mundialment. Una bona raó per desenvolupar programes d’innovació social és la de posicionar-se al costat d’aquestes empreses i que la seva tasca sigui també reconeguda.

 

5 Possibilitat de conèixer nous mercats i contextos on actuar:

Finalment, no hi ha dubte que realitzar un voluntariat corporatiu permet conèixer altres realitats i altres contextos, per la qual cosa també suposa una bona oportunitat per a l’empresa per poder aprofundir sobre les necessitats d’aquests nous mercats i buscar nous nínxols on desenvolupar el seu negoci.

 

 

En definitiva, engegar un Programa de Voluntariat Corporatiu suposa incomptables beneficis per a tots els implicats en el projecte, sobretot per a l’empresa implicada i els seus treballadors i treballadores. Al Casal dels Infants, per primer any i dins del marc d’Experiències Solidàries, pots contribuir com a empresa realitzant una acció de voluntariat Corporatiu, creant un impacte directe i transformant la realitat d’infants, joves i famílies en risc d’exclusió social a Catalunya.

 

 

Descobreix el voluntariat corporatiu al Casal dels Infants

Convocatòria Oberta: I Edició Experiències Solidàries

 

 

 

Notícia5 beneficis que el voluntariat corporatiu pot aportar a la teva empresa