700 nens i nenes del Casal dels Infants mostren que és possible donar la volta a les desigualtats

29/06/2016

Els infants celebren una gran festa i demanen que més persones s’uneixin al #SócSomriure per fer possible el gran somriure d’estiu del Casal.

Somriure és revolucionari! Així ho creuen els nens i nenes del Casal dels Infants, que s’han trobat per celebrar l’inici d’estiu i cridar ben alt que, si somriuen, si tenen oportunitats per tirar endavant en igualtat d’oportunitats, construirem una societat molt més justa i igualitària.

Amb l’arribada de l’estiu arriba també el punt d’inflexió en la rutina de tots els nens i nenes. Les jornades són llargues i un temps lliure sense activitat agreuja el risc dels nens i nenes en situacions vulnerables. En aquest sentit s’expresa Rosa Balaguer, directora general del Casal dels Infants “les famílies sovint no tenen recursos ni temps per fer-se càrrec dels seus fills durant l’estiu, una época de l’any on tot infant mereix distreure’s, relaxar-se i preparar amb ganes el següent curs”.

L’entitat social, que va néixer fa més de 30 anys al barri del Raval de Barcelona, s’arrela també a altres barris de la ciutat com el Besòs i a altres ciutats de Catalunya com Salt (Gironès), Santa Coloma de Gramenet (barris de Fondo i Raval-Santa Rosa), Sant Adrià de Besòs (la Mina) i Badalona (Llefià i Sant Roc). Precisament ha estat a les escoles Rafael Alberti i Rafael Casanova de la ciutat badalonina on s’ha celebrat la gran festa de benvinguda d’estiu, que ha aplegat a uns 400 infants, 200 adolescents de tots els barris i gairebé un centenar de treballadors, voluntaris i voluntàries.

Els nens i nenes han dibuixat, al darrera d’unes cartulines amb l’emoticona d’un somriure, el que els dóna motius per alegrar-se quan estan tristos. No han trigat a aparèixer missatges com “abraçar els meus ‘papes'”, ‘jugar amb els meus amics’, ‘anar a la platja’ o ‘treure bones notes’. Totes elles fites fàcilment assolibles si destinem els recursos suficients i acompanyem els infants quan ho necessiten. Fer-los somriure depèn de totes i tots nosaltres.

En aquest sentit, el Casal ofereix 1.400 places d’estiu per a nens i nenes, adolescents i joves, “la davallada del nombre de places ofertades a l’agost és considerable: no tenim recursos suficients per oferir tota l’atenció que seria necessària”, prossegueix la directora general de l’entitat, “necessitem el suport de més socis, donants particulars, empreses solidàries i voluntaris que mai… Ens cal la il·lusió i l’esforç de tothom. Entre totes i tots aconseguirem que els infants, joves i famílies tinguin motius per somriure… A l’estiu i cada dia de l’any”, continua Balaguer, “les necessitats no s’aturen a fer vacances”.

La festa ha durat tot el matí i els nens i nenes s’ho han passat d’allò més bé fent jocs tradicionals, ballant “zumba”, fent curses de safates o jugant amb globus d’aigua. És l’inici de l’estiu, l’inici del somriure i de la festa. Torna el #SócSomriure per demostrar que només si ens unim totes i tots podrem donar la volta a les desigualtats.

Notícia700 nens i nenes del Casal dels Infants mostren que és possible donar la volta a les desigualtats