8M: reivindiquem la igualtat de drets per a totes les dones amb activitats i manifestacions

27/02/2023

Al Casal dels Infants treballem per introduir cada dia en els nostres serveis socioeducatius la perspectiva de gènere, els valors feministes i la lluita per la igualtat de drets i oportunitats, per traslladar-ho als infants, adolescents, mares i pares que hi participen. Per aquest 8 de març, el Dia Internacional de la Dona, ens unim a la reivindicació de la igualtat de drets i oportunitats per a totes les dones. A cada barri on actua el Casal, hem organitzat dinàmiques i activitats per treballar la història i els valors lligats al 8M, i els i les adolescents i joves es preparen per sortir al carrer per unir-se a la manifestació de la seva ciutat.

Al barri del Raval, els nens i nenes del Centre Obert Infantil (COI) dedicaran un dibuix a les dones importants de la seva vida i organitzaran un cinefòrum. Els nois i noies del Centre Obert Adolescent (COA), l’Espai Socioeducatiu Adolescent i el Casal Jove participaran la tarda del 7 de març en els tallers organitzats als Jardins de les Voltes d’en Cirés. Allà faran pancartes, activitats de ball i de defensa personal, i una activitat de mapatge de punts foscos del barri, així com un concert al final de tot. L’endemà, aniran a la manifestació general del 8M de la ciutat. Per la seva banda, els infants i les mares de Vincles i el Casal Familiar faran una sortida al Moll de la Fusta amb la Taula Raval Dona. 

Als barris de Besòs i La Mina, els infants i adolescents del Centre Socioeducatiu El Racó, el Centre Socioeducatiu Cascavell, i els infants i mares del Fem Família participaran en l’acció comunitària que tindrà lloc el 9 de març a la plaça davant del CAP La Mina. Durant la tarda hi haurà activitats de tota mena en un espai compartit amb altres entitats del barri. 

A Badalona, infants, adolescents i joves formaran part d’una exposició col·laborativa que decorarà l’entrada i les escales de la Betsaida. Cadascú haurà de fer un dibuix que respongui a la pregunta “qui és la dona de la meva vida i per què?”. Alhora, hi haurà una bústia on tothom pugui escriure les seves reflexions sobre per què creuen que és important el 8M. Aquests textos anònims acompanyaran els dibuixos de l’exposició. 

A Santa Coloma, des de Casal Familiar i Vincles organitzaran un esmorzar el 8 de març on totes les dones del Casal, entre participants, educadores, treballadores i voluntàries, estan convidades a venir. Hi haurà un espai de reflexió i debat sobre el 8M, i més tard organitzaran una manifestació davant del local de Santa Coloma per llegir el manifest que elles han escrit. Els nens i nenes de l’Espai Socioeducatiu Beethoven repeteixen el projecte FemmeArt, amb el qual han estat treballant el feminisme a través de l’art durant l’últim trimestre. Aquest any, han creat escultures vinculades al feminisme amb materials reciclats. Aquestes estaran exposades a la Biblioteca de Fondo del 6 al 10 de març, on els mateixos nens i nenes faran visites guiades. La resta del mes, estaran exposades a l’espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista La CIBA. 

A Salt, el Casal dels Infants ha participat en l’organització de l’acte comunitari municipal, juntament amb altres entitats, serveis públics i l’Ajuntament. El 8 de març a la tarda hi haurà a la plaça Llibertat diferents paradetes, amb jocs, tallers i exposicions diverses entorn el 8M, així com un sketch teatral de la mà de la Xarxa d’Accés al Treball (XAT). A la seva paradeta, el Casal dels Infants de Salt exhibirà una exposició de dibuixos i material artístic elaborat pels infants, adolescents i famílies, abordant el que han après sobre el 8M. Alhora, tindrà lloc una xocolatada popular oberta a tothom.

 

Fes possible que continuem acompanyant i fent costat a infants, joves i famílies en situació de vulnerabilitat. 

Fes voluntariat. Informa’t aquí.

Fes un donatiu aquí.

Notícia8M: reivindiquem la igualtat de drets per a totes les dones amb activitats i manifestacions