Activitats, excursions i molta il·lusió per aquest Casal d’Hivern

28/12/2022

 

Aquestes festes, el Casal dels Infants continua obert i seguim acompanyant infants, joves i famílies en situació de risc; seguim protegint la il·lusió i treballant per garantir-los més drets que mai. Amb les escoles i instituts tancats per vacances, és essencial continuar fent-los costat per tirar endavant. Així, aquest 27 de desembre ha començat el Casal d’Hivern, dues setmanes d’acompanyament socioeducatiu carregat d’activitats, sortides i molta il·lusió. 

Al Raval, els nens i nenes del Centre Obert Infantil (COI), entre l’última setmana de desembre i la primera de gener, aniran al teatre, faran manualitats, un taller de cuina, tarda de cinema, i aniran d’excursió al CosmoCaixa i al Festival de la Infància. Els nois i noies del Centre Obert Adolescent (COA) gaudiran de diferents excursions: un dia aniran als Búnquers del Carmel, un altre al CosmoCaixa i el següent visitaran el Camp Nou. El dia 30, s’avançaran un dia per celebrar el final de l’any a les COAcampanades. Al gener faran dues sortides més: aniran a jugar a bitlles, faran un pícnic a Les Planes i activitats amb la família. Al Casal Jove, barrejaran art i oci, amb un taller de cianotípia, laser tag, jocs de taula, sortida al cinema i taller de cuina. 

Nens i nenes al Festival d'Infància de Barcelona.

A Badalona, els nens i nenes de COI Llefià faran activitats al Casal, com un taller de cuina i una sortida pel barri, i sortides, com una excursió al Tibidabo i sortida per Barcelona. Els nois i noies del Centre Socioeducatiu Sant Roc, el 29 de desembre faran una festa amb les famílies per acomiadar l’any junts i juntes. Durant aquests dies, podreu trobar exposat al local de l’Ateneu de Sant Roc dos pessebres fets pel grup d’adolescents, on es representen els valors culturals i solidaris d’aquestes festes. Al Casal Jove, els nois i noies es trobaran durant la primera setmana de gener per anar d’excursió a Collserola, visitar el CosmoCaixa, i celebraran la festa de final de trimestre on cadascú portarà un plat cuinat a casa. Durant aquests dies, es farà un concurs de fotografia i rebran els premis el dia 5. 

Nois i noies es fan una foto amb un pessebre modern elaborat per ells mateixos.

A Santa Coloma, els infants de l’Anem i Tornem participaran en tallers de manualitats, de cuina i a una gimcana, així com en una excursió per Santa Coloma on penjaran els seus desitjos per aquestes festes. També visitaran el Saló Infantil de Sant Adrià del Besòs i faran cagar el tió. El dia 30, infants i famílies s’ajuntaran per acomiadar l’any juntes. A l’Espai Socioeducatiu Beethoven, faran dos dies de recorregut per Santa Coloma, per veure les decoracions de Nadal i l’arbre dels desitjos. Els i les adolescents aniran al CosmoCaixa i al Camp Nou, mentre que els i les joves faran tallers de cuina, de jocs de taula, de fotografia i de futbol, així com una paradeta de manualitats i una excursió al Tibidabo. 

Nens i nenes carreguen un tió i posen amb menjar de Nadal.

A La Mina-Besòs, els infants del Centre Socioeducatiu El Racó faran diverses excursions al Saló Infantil, al Museu del Barça i al CosmoCaixa. Els nens i nenes del Centre Socioeducatiu Cascavell els dies 27 de desembre faran una gimcana per trobar el tió, que més tard faran cagar i podran jugar amb allò que els porti, i l’endemà aniran al Jumpyard de Cornellà, un parc de trampolins. Els nois i noies de COA faran una ruta pel barri per aprendre sobre la seva història, aniran al cinema i s’acomiadaran de l’any en un dinar comunitari, amb tallers de manualitats i l’amic invisible. També aniran al CaixaForum per assistir a un concert de música clàssica en realitat virtual.

Nens i nenes posen per una foto damunt de trampolins.

A Salt, els nens i nenes del COI i els nois i noies del COA passaran el Casal d’Hivern junts, on faran torneigs de jocs de taula, un taller de cuina i aniran a la pista de gel del Palau Firal de Girona. 

Nens i nenes participen en un taller de cuina i patinen sobre una pista de gel.

Un hivern més, no tanquem el Casal i ens mantenim oberts per continuar acompanyant infants, joves i famílies durant aquestes festes. Ajuda’ns a fer-ho possible un any més

Fes possible que continuem acompanyant i fent costat a infants, joves i famílies en situació de vulnerabilitat. 

Fes voluntariat. Informa’t aquí.

Fes un donatiu aquí.

NotíciaActivitats, excursions i molta il·lusió per aquest Casal d’Hivern