Adolescents i joves del del Raval participen en una exposició d’art col·laborativa

17/01/2022

Els nois i noies del Centre Obert Adolescent i del Casal Jove Atles del Casal dels Infants al barri del Raval han espremut les seves capacitats artístiques i creatives per elaborar peces d’art per formar part d’una exposició d’art col·laborativa. L’exposició Art Jove Raval compta amb la participació de més de 100 artistes d’entre 12 i 25 anys que tenen un fort vincle amb el barri.

 

La mostra, organitzada pel Casal de Barri del Raval amb el suport del Districte de Ciutat Vella, s’inaugura aquest dilluns 17 de gener a les 18 h en el local de l’entitat, a C/ Reina Amàlia, 31, i estarà oberta al públic fins al 10 de febrer. Aquells que la visitin podran veure les obres de diferents artistes, entre els quals es troben els nois i noies del Casal. 

Els participants del Centre Obert Adolescent del Raval exposen Verdades del Raval, el resultat d’un procés d’exploració i autorepresentació a través de la fotografia analògica. En un taller dinamitzat per la cooperativa cultural La Laberinta, els joves van sortir al carrer, càmera en mà i acompanyats per la fotògrafa Diana Rangel, per capturar la realitat del seu barri i de casa seva, sovint estigmatitzat en els mitjans de comunicació.

Boles amb pintura i nois i noies jugan al billar amb pintura.

Els nois i noies del Casal Jove Atles van triar la pintura per a la seva creació artística. Van forrar la taula de billar, el futbolí i la taula de ping-pong amb teles blanques, i van posar pintura a les boles de cada joc. Així, jugant al billar, al futbolí i a ping-pong, van acabar elaborant tres murals únics i plens de color. 

Les persones que visitin l’exposició també podran veure altres disciplines, com la música, projectes audiovisuals o pintura acrílica, a través de les obres de Sueño Contigo (19 anys), Enric Rodríguez Adell (20 anys), Noha Miah Begum (17 anys), Kiara Ordinario de Guzman (16 anys), i l’alumnat de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Milà i Fontanals. 

La convocatòria d’Art Jove Raval té com a objectiu potenciar i visibilitzar l’art creat per joves del barri del Raval, enxarxar diferents artistes locals i mostrar les diferents disciplines artístiques existents. 

Fes possible que seguim fes costat a adolescents i joves en situació de vulnerabilitat

Fes voluntariat. Informa-te’n aquí.

Fes un donatiu aquí.

NotíciaAdolescents i joves del del Raval participen en una exposició d’art col·laborativa