“Amistats del Raval”: adolescents representant el barri amb una càmera analògica

26/02/2021

Dotze nois i noies participants del nostre Centre Obert d’Adolescents del barri del Raval exposen fins al 5 de març al Casal de Barri (Carrer de la Reina Amàlia, 31) “Amistats del Raval”una mostra de fotografies analògiques fetes per ells i elles, amb les quals han volgut representar la seva imatge del barri.

Es tracta d’un procés creatiu que han realitzat amb l’acompanyament de La Laberinta, una cooperativa del barri que desenvolupa projectes culturals des de la responsabilitat amb el territori i a partir de pràctiques col·laboratives.

Tot plegat ha estat una reflexió al voltant de la identitat, que contraposa la visió del barri dels nois i noies amb la imatge estereotipada que sovint es representa i es generalitza a través dels mitjans de comunicació.

El grup que hi ha participat va aprendre a fer servir càmeres analògiques d’un sol ús amb l’equip de la Laberinta i va decidir què volia representar del barri. Finalment, van fer una tria de 20 fotografies i van preparar el muntatge de l’exposició. En aquest reportatge de Betevé expliquen el procés creatiu en Ricardo Pérez-Hita, de la Laberinta, i tres dels nois i noies que comparteixen la coautoria de les fotos.

Notícia“Amistats del Raval”: adolescents representant el barri amb una càmera analògica