APARTUR entrega 16.171 euros del Check In Solidari al Casal dels Infants

14/01/2016

  • Es tracta de la tercera edició d’aquesta campanya solidària en la que han participat més de 1.700 apartaments turístics de la ciutat de Barcelona. La quantitat recaptada ha més que doblat el que es va recollir l’any passat.

  • Com a novetat aquest any, els turistes que han visitat la ciutat i s’han allotjat en un d’aquests apartaments turístics participants també han posat el seu granet de sorra a través d’unes guardioles que els propietaris dels pisos van dipositar durant tot l’estiu.

  • L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona ha lliurat aquest dijous a l’Associació Casal dels Infants la quantitat recaptada aquest estiu gràcies a les reserves en apartaments turístics de la ciutat. Els diners aniran destinats al projecte Vincles, que acompanya mares amb nadons de 0 a 3 anys en risc d’exclusió.

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) i el Casal dels Infants han celebrat aquest dijous la cloenda de la tercera edició deI Check In Solidari, la campanya que durant tot l’estiu ha recaptat fons per al projecte social Vincles. L’acció ha aconseguit recaptar 16.171 euros que es destinaran a donar suport al projecte Vincles del Casal, que treballa amb mares i nadons de 0 a 3 anys en risc d’exclusió social.
 
En total han participat 40 empreses del sector que formen part d’APARTUR i uns 1.700 apartaments turístics que s’han implicat durant tot l’estiu donant un euro per cada reserva feta des de l’1 de juny al 15 de setembre. Com a novetat d’aquesta tercera edició de la campanya, des de la patronal dels apartaments turístics s’ha volgut també implicar als turistes que visiten la ciutat i es van col·locar unes guardioles en els pisos on els visitants han pogut fer les seves aportacions al projecte. 
 
Per Enrique Alcántara, president d’APARTUR, és molt gratificant veure com una iniciativa d’aquestes característiques creix any rere any. “Hem passat de 17 empreses participants en les dues primeres edicions a 40 i de recollir 7.000 euros més per arribar als 16.000. Per a l’associació és molt important poder implicar-se en projectes solidaris i, especialment, projectes tan propis de la ciutat com és el Casal dels Infants. Cal que el sector del turisme en general s’impliqui més en el teixit de la ciutat, redistribuint una part dels beneficis en aquells que més ho necessiten i, sobretot, que la gent deixi de tenir tabús contra el sector i ho vegi com un benefici proper per a ells i per al barri”.
 
Per la seva banda, la directora general del Casal dels Infants, Rosa Balaguer ha agraït a Apartur l’impuls i el lideratge de la iniciativa solidària que es consolida d’ençà la seva primera edició l’any 2013. “Ja fa 3 anys que col·laborem amb Apartur en el Check in solidari, el seu suport ha estat clau per vincular el sector turístic amb la transformació del barri del Raval”, comentava a la roda de premsa, enguany comptem amb més empreses que mai: 40 d’elles han participat en aquesta tercera edició, doblant el nombre de participants de la primera i segona…n’estem molt orgullosos!”.
Segons la directora de l’entitat d’acció social, tant l’empresa com el sector públic són claus per a la transformació de la societat “cada any que passa demostrem que la suma d’esforços és transformadora, per això també reconeixem i agraïm, un any més, la participació de l’Ajuntament de Barcelona”, ha continuat Balaguer, “estem molt satisfets de veure que entre totes i tots els qui hem participat en aquesta campanya haguem obtingut 16.171 €, més que sumant el resultat dels dos anys anteriors. Aquest suport és imprescindible per consolidar el projecte maternoinfantil Vincles que fem aquí al Raval, però també a Badalona i Santa Coloma, gràcies al qual donem suport a mares i nadons de 0 a 3 anys amb dificultats.” 

L’acte, que ha tingut lloc a la seu del Casal dels Infants al carrer de la Reina Amàlia al Raval, ha aplegat personalitats del món del turisme, i ha comptat amb la participació de la gerent del districte de Ciutat Vella, Mònica Mateos.

NotíciaAPARTUR entrega 16.171 euros del Check In Solidari al Casal dels Infants