APARTUR entrega 17.278 euros al Casal en la campanya del ‘Check In Solidari’

29/03/2017

 

  • Més de 2.100 apartaments turístics de Barcelona han participat en la quarta edició d’aquesta campanya solidària que enguany ha tingut el xef i pastisser Christian Escribà com a padrí de l’acte.

     

  • L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona ha lliurat aquest dilluns al Casal dels Infants els més de 17 mil euros recaptats gràcies a les reserves en apartaments turístics de la ciutat. Els diners es destinen a Vincles, que dóna suport a mares vulnerables amb nadons de 0 a 3 anys.

     

  • En total, en les quatre edicions que porta fent-se el Check In Solidari s’han recaptat més de 48.000 euros.

 

 L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) i el Casal dels Infants han celebrat aquest dilluns la cloenda de la quarta edició deI Check In Solidari, la campanya que durant tot l’estiu ha recaptat fons per al projecte social maternoinfantil Vincles. L’acció ha aconseguit recaptar 17.278 euros que es destinaran a donar suport al projecte Vincles del Casal, que treballa amb mares vulnerables amb nadons de 0 a 3 anys.

 

En aquesta edició, l’acte ha comptat amb la presencia del xef i pastisser Christian Escribà que ha apadrinat l’acte i ha posat el seu granet de sorra fent entrega a tots els nens del projecte d’unes mones de Pasqua.

 

La campanya Check In Solidari s’emmarca en el conjunt d’iniciatives que impulsa l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona en pro d’un model de turisme responsable i sostenible i que vol fer arribar els beneficis del turisme a tots els habitants de la ciutat. En total han participat 47 empreses del sector que formen part d’APARTUR i uns 2.107 apartaments turístics que s’han implicat durant tot l’estiu donant un euro per cada reserva feta des de l’1 de juny al 15 de setembre. La campanya, per segon any consecutiu, ha implicat també els turistes que s’han allotjat en aquests pisos turístics i que han pogut fer les seves donacions a través d’una pàgina web habilitada per l’ocasió.

 

Per Enrique Alcántara, president d’APARTUR, “aquesta iniciativa, que en els seus quatre anys de vida ha recollit ja més de 48.000 euros, és un bon exemple del que s’hauria de fer des del sector turístic per implicar-se en el teixit social de la ciutat, on propietari i turista ajuden a millorar la vida de la gent de la ciutat” Per Alcántara és un clar exemple dels efectes que podria tenir una correcta redistribució  dels  beneficis  del  turisme  en  perfecta  convivència  amb  els  veïns.

 

Pel president de la patronal dels apartaments, és molt gratificant veure com una iniciativa d’aquestes característiques creix any rere any i a més, pot, com aquest any, comptar amb una figura com la d’en Christian Escribà com a padrí. “Treballem des de ja en la propera edició” ha remarcat Alcántara.

 

Per la seva banda, la directora general del Casal dels Infants, Rosa Balaguer, ha agraït a Apartur l’impuls i el lideratge de la iniciativa solidària que es consolida d’ençà la seva primera edició l’any 2013. “Per quart any consecutiu hem aconseguit unir esforços per donar suport a les mares amb fills de fins a 3 anys en situació de vulnerabilitat, és un luxe comptar amb Apartur i amb el suport de Christian Escribà. Demostrem un cop més que només si totes i tots aportem el nostre granet de sorra, podrem revertir les desigualtats!”. En el mateix sentit s’ha pronunciat el xef i pastisser Christian Escribà: “les administracions públiques no arriben a tot arreu on haurien d’arribar i iniciatives com aquesta són indispensables perquè moltes famílies tinguin més oportunitats…a més, comptant amb la valuosa feina del Casal dels Infants, sabem del cert que estem en bones mans”.

 

Sobre Vincles, Balaguer ha explicat que “els primers anys de vida són fonamentals per al desenvolupament d’un infant i és imprescindible que tingui una xarxa de confiança, una família estable i unes relacions sanes per poder tirar endavant amb garanties. Vincles és aquest espai: acompanyem les mares per enfortir la relació amb els seus fills/es i també entre elles, perquè tinguin una xarxa de suport mutu i superin aquest moment de solitud en què moltes es troben desprès del naixement”.

 

 

 

 

 

 

NotíciaAPARTUR entrega 17.278 euros al Casal en la campanya del ‘Check In Solidari’