Atendre i prevenir situacions de risc en les famílies, la nostra altra funció clau a l’estiu

5/08/2022

L’estiu és llarg i tots els infants, adolescents i joves l’han de poder gaudir. Per això al Casal dels Infants, des de finals de juny i fins finals d’agost, ens mobilitzem per garantir activitats educatives i de lleure a 1.600 nois i noies en situació de vulnerabilitat. Però la nostra funció no acaba assegurant que s’ho passin bé, comparteixin moments i aprenguin: som fonamentals per continuar fent seguiment de les seves famílies, especialment de les que es troben en una situació risc d’exclusió social més urgent, i coordinar-nos amb els serveis públics que vetllen pels seus drets.

En aquests dos mesos i mig en què les escoles i els instituts tanquen, som un espai segur per als infants i de referència per a les seves famílies, explica l’Eva Ledesma, directora del Casal dels Infants de Badalona: “És important mantenir espais com el Casal oberts al juliol i l’agost, perquè fem seguiment d’aquelles famílies que són casos de risc, bé sigui perquè estan en una situació d’habitatge més vulnerable, perquè tenen feines molt precàries o perquè hi ha competències familiars que, pel motiu que sigui, ara no poden assumir”.

L’acompanyament a aquestes famílies es fa en coordinació amb els Serveis Socials de cada municipi, els Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) i altres serveis d’atenció a infants i famílies, amb l’objectiu de garantir respostes a les situacions d’emergència, prioritzant l’interès i el benestar dels infants.

Amb les nostres activitats d’estiu també volem garantir el dret a una alimentació adequada als infants, adolescents i joves,  que al casal d’estiu compten amb un àpat nutritiu per dinar i tots els àpats quan són de colònies, campaments o camps de treball.

Ajuda’ns a seguir actuant per garantir els drets dels infants, joves i famílies amb més obstacles per tirar endavant.

Fes un donatiu aquí

Fes-te voluntari o voluntària aquí

NotíciaAtendre i prevenir situacions de risc en les famílies, la nostra altra funció clau a l’estiu