L’audiovisual dels adolescents de Santa Coloma contra el consum de drogues és premiat per l’Ajuntament

15/02/2017

 

Els nois i noies del Casal de Santa Coloma guionen i produeixen un vídeo on reflexionen sobre la pressió de grup en el consum  de drogues. “Sé tú” és reconegut per l’Ajuntament de la localitat, que entrega un premi compartit també amb els seus companys de la Fundació Germina i del Centre Obert Rialles.

“Descarrega-t’ho” és una iniciativa d’AUSPAM que ha involucrat els adolescents del Centre Obert Rialles, de la Fundació Germina i del Casal dels Infants en l’elaboració de vídeos per a sensibilitzar sobre el consum de drogues.

Després de rebre una classe sobre la realització audiovisual, els nois i noies del Casal dels Infants van començar a treballar les idees en grup i van proposar quatre guions, dels quals se’n va escollir un que tractava sobre el poder de la pressió del grup a l’hora d’incitar al consum de tabac o el cànnabis, drogues amb molta acceptació social per part dels joves.  

Amb la idea sobre la taula, es van concretar els aspectes tècnics del vídeo. Gràcies a aquesta planificació i a l’ajuda del càmera professional Adrián Marín, es van poder filmar totes les preses necessàries en un matí per després poder editar-les i aconseguir l’audiovisual final, que té com a títol “Sé tú”.

“Un dels valors més importants del vídeo és que no es tracta el consum de drogues des d’una lògica paternalista i alliçonadora, sinó que són els i les mateixes adolescents les que transmeten el missatge als seus companys des de la reflexió personal”, explica Lídia López, educadora del Casal de Santa Coloma “aquest fet dóna lloc a molts processos d’apoderament entre els nois i noies que d’altra manera serien molt més difícils d’aconseguir”.

El projecte “Descarrega-t’ho” també va arribar al Centre Obert Rialles, que va participar amb el curt “¿Conoces la ley?” i la Fundació Germina, que va crear “Busca tu ambiente”. Els tres audiovisuals van ser reconeguts per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en un acte públic a la Biblioteca Singuerlín. L’alcaldessa, Núria Parlón, va reconèixer el valor de l’esforç dels nois i noies per sensibilitzar els seus companys des de la seva mirada i els va atorgar un premi a cadascun d’ells.

Actualment, els vídeos estan servint de material de suport per a sessions de sensibilització en prevenció de consum de drogues que AUSPAM fa als instituts colomencs. “Més enllà del premi institucional, l’important és el reconeixement i reflexió que reben dels i les companyes…els enorgulleix  i afecta positivament en la seva autoestima i valors; això és clau per al desenvolupament personal en etapes vitals complicades com l’adolescència”, conclou López.

 

NotíciaL’audiovisual dels adolescents de Santa Coloma contra el consum de drogues és premiat per l’Ajuntament