BCNZoom: la gala del talent jove amb mirada transformadora

17/05/2018

La quarta edició del festival BCNZoom, el festival de curtmetratge social per a joves organitzat pel Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Casal dels Infants, es va celebrar el dissabte 12 de maig a l’Espai Jove La Fontana de Barcelona.

La iniciativa, que té com a objectiu promoure la creació audiovisual entre les persones adolescents i joves, amb una mirada que serveixi per analitzar, entendre i transformar el seu entorn, va tornar a satisfer les expectatives. Els 10 curtmetratges presentats van demostrar la gran motivació, l’esforç tècnic i el posicionament crític dels grups participants.

En la categoria d’adolescents, es van presentar els següents curtmetratges: “Rebel amb causa” (Casal Obert d’Adolescents del Raval del Casal dels Infants i Pimba Pimba); “Recorreguts” (Institut Miquel Tarradell); “Prou desigualtats” (RAI ESO Santa Coloma de Gramenet del Casal dels Infants); “Pantalla real” (Dominiques de l’Ensenyament); “Like/Dislike” (Casal Obert d’Adolescents de Santa Coloma de Gramenet del Casal dels Infants) i “El misteri del casal” (Casal Cívic Riera Bonet).

En la categoria de joves, “Cafè amb llet” (Escola Sant Nicolau de Sabadell); “Musulwoman” (Casal Jove Atles Raval del Casal dels Infants); “Dear Lucy” (Roman Cinema) i “Barreres invisibles” (Casal Jove Santa de Coloma de Grament del Casal dels Infants).

El jurat el van integrar Celeste Marín (artista visual i il·lustradora); Dora Pedregal (educadora social); Ángel Aparicio (fundador de la productora “Madelmain! Cinema i educació social”; Alba Legide (estudiant de periodisme apassionada pel cinema) i Adrià Sunyol (cineasta especialitzat en documental).

En la categoria d’adolescents, el premi del públic va ser per a “Like/Dislike”, per la seva proposta sobre l’assetjament escolar i la seva repercussió en l’expressió de la identitat de gènere. Els realitzadors i realitzadores del Casal Obert d’Adolescents de Santa Coloma de Gramenet van guanyar una entrada per al Tibidado. Pel que fa al jurat, va atorgar el seu premi a una altra proposta feta a Santa Coloma: “Prou desigualtats socials”, del projecte RAI ESO. Els experts van valorar la seva excel·lent comparativa entre col·lectius privilegiats i discriminats. Els creadors i creadores del curt van rebre com a premi una entrada per al cinema.

Pel que fa als joves, el públic va triar com a guanyadora “Musulwoman”, el relat d’una heroïna que dóna eines a nois i noies que pateixen situacions adverses perquè les superin. El jurat, per la seva banda, va premiar “Cafè amb llet”, una història colpidora que posa a l’espectador en la pell de les víctimes del racisme.  Els autors i autores de totes dues propostes, integrants del Casal Jove Atles del Raval i alumnes de l’Escola Sant Nicolau de Sabadell, viatjaran a Tànger per participar al festival de curtmetratge social TanjaZoom.

https://www.youtube.com/embed/tKTl_-NBUBk

NotíciaBCNZoom: la gala del talent jove amb mirada transformadora