Busquem sumar 560 persones voluntàries al nostre equip!

12/09/2022

 

Des del Casal dels Infants, aquest curs volem incorporar 560 persones voluntàries a l’equip, amb l’objectiu d’involucrar la ciutadania en la lluita contra les desigualtats i en la defensa dels drets dels infants, el jovent i les famílies en risc d’exclusió social. Aquestes persones, juntament amb els educadors i educadores, faran possible que seguim acompanyant més de 6.000 persones l’any.

Al Casal actuem a barris de cinc municipis que concentren situacions d’exclusió social. Així, calen 200 persones voluntàries al barri del Raval de Barcelona; 105 a Sant Roc i Llefià (Badalona); 110 al Raval, Santa Rosa i Fondo (Santa Coloma de Gramenet); 85 al Besòs i el Maresme, el Besòs i la Mina (Barcelona i Sant Adrià de Besòs) i 60 a la ciutat de Salt

Durant tot l’any, acompanyem infants i joves dels 0 als 21 anys, a través de 63 serveis socioeducatius adaptats a cada franja d’edat i orientats a enfortir competències clau per superar el risc d’exclusió social. Algunes de les tasques que els voluntaris i voluntàries poden assumir són, per exemple, participar en serveis de suport a la criança per a famílies, dinamitzar activitats de lleure amb infants i famílies, o ajudar en el suport educatiu en espais de reforç extraescolar per a infants i adolescents i reforç acadèmic per a joves, com ha fet en Josep Maria. 

En Josep Maria és voluntari del Casal Jove de Santa Coloma de Gramenet, on l’any passat va acompanyar a l’Emily, participant del Casal, en el seu últim curs de batxillerat amb classes de reforç de matemàtiques. “Les classes amb en Josep Maria em van ajudar molt a l’hora estudiar, perquè jo pensava que estudiar era treure bones notes en comtpes d’entendre el que estava fent. Això és gràcies al Casal i al vountariat”, explica l’Emily recordant el curs. 

Les persones voluntàries ajuden a reforçar aquests espais de suport per a milers d’infants i joves com l’Emily, i així, contribuir en la lluita contra les desigualtats. La directora general del Casal dels Infants, Rosa Balaguer, ha reivindicat el voluntariat com una eina clau per a la transformació social: “Hem de recordar que un de cada tres infants a Catalunya està en risc de pobresa o exclusió social. Fer-se voluntari o voluntària del Casal dels Infants significa prendre consciència d’aquesta realitat, reivindicar que els drets dels infants han de ser prioritaris i mobilitzar-se per transformar aquesta realitat. També implica enfortir una xarxa de suport comunitària que per a moltes persones és una segona família”.

Rosa Balaguer, directora general del Casal dels Infants: “Fer-se voluntari o voluntària del Casal dels Infants significa prendre consciència d’aquesta realitat, reivindicar que els drets dels infants han de ser prioritaris i mobilitzar-se per transformar aquesta realitat” 

Per fer voluntariat només cal ser major de 16 anys i tenir ganes, energia i compromís amb els drets socials i la igualtat d’oportunitats. Les persones interessades poden demanar més informació enviant un missatge de WhatsApp al número 682200911, escrivint un correu electrònic a voluntariat@casaldelsinfants.org o trucant al 933170013.

Fes possible que continuem acompanyant i fent costat a infants, joves i famílies en situació de vulnerabilitat. 

Fes voluntariat. Informa’t aquí.

Fes un donatiu aquí.

NotíciaBusquem sumar 560 persones voluntàries al nostre equip!