El Casal dels Infants i una setantena de restaurants presenten la 8a edició de la Tapa Solidària

17/10/2018

El Casal dels Infants i representants de 70 restaurants catalans van presentar el dissabte 13 d’octubre la 8a edició de la Tapa Solidària amb un esmorzar al restaurant Disfrutar de Barcelona, dels cuiners Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas. Cada restaurant participant ha triat una tapa concreta de la seva carta per a la iniciativa, i donarà 0,50 euros per cada unitat que se’n vengui fins al 13 de gener.

Com en les edicions prèvies, els ingressos es destinaran al projecte Vincles del Casal dels Infants, un espai maternoinfantil que el curs passat va acompanyar més de 730 mares i infants menors de 3 anys en situació de vulnerabilitat.

A Vincles els nens i nenes adquireixen els hàbits i coneixements bàsics per poder començar l’etapa escolar amb garanties d’èxit. Les mares, sovint dones nouvingudes, reforcen el seu vincle amb l’infant en el procés de criança, treballen competències, coneixen els recursos que els ofereix el barri i construeixen una xarxa de suport entre elles.

En l’edició d’enguany, la pàgina web www.tapasolidaria.cat oferirà tota la informació sobre els restaurants participants, les tapes seleccionades i l’impacte que tindran els diners recaptats per al projecte Vincles.

Oportunitats contra el fracàs escolar

Els amfitrions de la presentació van mencionar l’honor que representa per al restaurant Disfrutar acollir la presentació de la 8a Tapa Solidària i van destacar l’impacte que la iniciativa suposa per a molts infants: “Tots hem estat nens i joves, i sabem com és d’important aprendre a confiar en les capacitats de cadascú i poder comptar amb oportunitats”.

Pel que fa a la directora general del Casal dels Infants, Rosa Balaguer, ha agraït el compromís dels restaurants participants i ha assenyalat que els infants de les famílies que afronten situacions de vulnerabilitat es troben més obstacles en els estudis. “Garantir-los espais d’aprenentatge des de ben petits i donar eines als pares i mares perquè puguin participar en el procés educatiu dels infants és clau per lluitar contra el fracàs escolar”. 

Per últim, Lluís Prats, voluntari del Casal dels Infants, es va mostrar convençut que aquesta nova edició de la Tapa Solidària repetirà els èxits precedents: “En aquests vuit anys, els restaurants participants en la Tapa Solidària han demostrat el seu compromís amb la igualtat d’oportunitats recaptant més de 170.000 euros per al Casal dels Infants”.

L’esmorzar de l’acte el va elaborar l’equip d’Escrivà i el van servir els alumnes de l’Aula d’Hostaleria, un dels projectes de formació i inserció social i laboral del Casal dels Infants.

NotíciaEl Casal dels Infants i una setantena de restaurants presenten la 8a edició de la Tapa Solidària