Comença el casal d’estiu al Casal dels Infants

13/07/2023

L’estiu ja ha arribat i les vacances han començat per a tots els nens i nenes, que les esperaven amb moltes ganes. Però, no tots en podran gaudir en les mateixes condicions. Amb l’escola tancada, els infants i adolescents en situació de vulnerabilitat social perden el referent del centre educatiu, les estones d’estudi supervisades i de lleure segur. També, algú que faci un seguiment de les dificultats per tirar endavant de la seva família. Per aquest motiu, comença el casal d’estiu al Casal dels Infants!

Al Casal seguim oberts per garantir que 1.500 infants, adolescents i joves en risc d’exclusió social participin en el Casal d’estiu durant els mesos de vacances, al juliol i a l’agost. Aquí els garantim el dret al lleure i a l’educació. A més, sumem esforços per assegurar que infants, adolescents i joves comptin amb una alimentació adequada i amb un seguiment de les situacions de risc en les seves famílies. Posem ulls i recursos en els infants, i vetllem per les seves necessitats bàsiques i els seus drets. 

Per a fer-ho possible, hem llançat la campanya “Activem els factors de protecció”, amb la qual volem mobilitzar la ciutadania i aconseguir donatius que ens ajudin a tirar endavant les activitats d’estiu. Per fer-ho possible, pots fer un donatiu o col·laborar fent voluntariat

 

En què consisteix el Casal d’estiu del Casal dels Infants?

Al Casal dels Infants oferim activitats d’estiu entre el 26 de juny i el 25 d’agost, als barris on actuem durant tot l’any: el Raval i el Besòs i el Maresme (Barcelona); el Besòs i la Mina (Sant Adrià de Besòs); Santa Rosa, el Raval i Fondo (Santa Coloma de Gramenet); Sant Roc i Llefià (Badalona) i el municipi gironí de Salt.

Les activitats del casal d’estiu barregen estones d’esbarjo, lleure i sortides amb espais de reforç educatiu. Els matins i tardes de dilluns a divendres, els i les nostres participants fan sortides a museus, excursions per la ciutat, estones de joc i de deures, activitats a la piscina i sortides a la platja, entre d’altres. 

El casal d’estiu s’allarga durant els dos mesos de vacances, amb una tanda al juliol i l’altra a l’agost. Després de tres setmanes a la ciutat, arriba el moment més esperat del casal d’estiu i de tot l’any: les colònies, els campaments i camps de treball, aquests últims per als i les joves majors de 16 anys. 

 

A qui està destinat el casal d’estiu infantil?

El casal d’estiu és per a nens, nenes, adolescents i joves de 3 a 21 anys. Molts d’ells i elles han participat en el Casal durant l’any, però també hi ha nens i nenes noves. Les inscripcions són de mitjana per a quatre setmanes, però hi ha infants que allargaran la seva participació, quan l’equip de l’associació valori que les seves necessitats ho requereixen.

 

Quines activitats de casal d’estiu es duen a terme?

Les activitats del casal d’estiu que es duen a terme al Casal dels Infants són variades.

 

Espais de reforç i lleure educatiu 

Cada dia, els nens, nenes, nois i noies venen al Casal i comencen el dia esmorzant i fent rotllana. Fan activitats en grup, gimcanes, practiquen esports, tenen estones de joc lliure, i de lectura i reforç educatiu. 

Aquestes últimes són clau per als infants, ja que els permet consolidar els aprenentatges del curs passat, mantenir els hàbits i rutines, i prepara-se pel següent amb garanties d’èxit

 

Activitats a la ciutat 

Durant les tres primeres setmanes de casal d’estiu, infants, adolescents i joves espremen les possibilitats d’oci i lleure educatiu que el seu entorn quotidià els ofereix. Visiten museus i exhibicions que hi ha a la seva ciutat, fan excursions i sortides, com al Tibidabo o al Castell de Montjuïc, i cada setmana van a la piscina i a la platja. 

 

Colònies, campaments i camps de treball  

Al casal d’estiu, els infants de totes les edats, i també els adolescents i joves, gaudeixen de colònies, campaments i camps de treball. Per molts i moltes són les seves úniques vacances a l’estiu. Així, surten de la seva ciutat i se’n van a una altra comarca que els permet explorar nous llocs del territori català i gaudir de la natura. 

Els més petits i petites, de 3 a 5 anys, van de colònies durant tres dies. Els infants i adolescents de 6 a 16 anys, durant cinc dies. També, alguns grups d’adolescents, dels Centres Oberts Adolescents (COA), van de campament a Tavascan, al municipi de Lladorre, com hem fet cada estiu. Per últim, els i les joves de més de 16 anys, faran camps de treball a Cambrils, Olot i el poble de Gavàs, al Pallars Sobirà, amb una estada d’una setmana on faran tasques comunitàries en coordinació amb els ajuntaments de cada localitat. 

Per fer possible el moment de l’any més esperat per als nens i nenes, necessitem sumar esforços amb el suport de la ciutadania,per garantir un estiu segur a 1.500 infants, adolescents i joves. Pots col·laborar fent un donatiu o fent voluntariat.

 

NotíciaComença el casal d’estiu al Casal dels Infants