Casals de Nadal: emocions i màgia compartides!

4/01/2018

Les festes de Nadal han de servir per descansar, gaudir i seguir aprenent. I per fer-ho en igualtat d’oportunitats, molts nens i nenes estan participant en les activitats dels Casals de Nadal del Casal dels Infants.

Estan sent dies carregats d’activitats, que quedaran ben guardats en la memòria i plasmats en un bon grapat de fotografies. Els nens i nenes de Salt, per exemple, van poder practicar un munt d’esports durant l’excursió al Saló de la infància i la joventut de Nadal de Girona, el Lleuresport.

Nens i nenes de Salt d'excursió a Lleuresport

Nens i nenes de Salt d’excursió al Lleuresport

Els del projecte Entorn Escolar del Besòs i la Mina van visitar el Parc Cultural de Nadal de Badalona, on van poder anar amb patinet, ballar hip hop i pintar amb esprais, entre altres activitats.

També hi van anar els nens i nenes del Casal dels Infants de Badalona, que durant tots aquests dies han estat fent activitats relacionades amb la multiculturalitat. Amb els tallers de cuina d’arreu del món es van llepar els dits!

Els nois i noies del projecte Anem i Tornem de Santa Coloma de Gramenet també han gaudit anant amunt i avall, com per exemple el dia que van visitar el Saló de la infància de Cornellà de Llobregat. I els del Casal Jove, han après a cosir a màquina amb l’ajuda del grup de dones “El hilo del Casal” del Casal Familiar.

Un noi del Casal Jove de Santa Coloma de Gramenet aprenent a cosir amb una integrant del grup "El hilo del Casal" del Casal Familiar

Un noi del Casal Jove de Santa Coloma de Gramenet aprenent a cosir amb el grup de dones “El hilo del Casal”

Al barri del Raval de Barcelona, els nois i noies del Casal Obert Infantil van compartir un esmorzar-vermut a la plaça Folch i Torres amb les seves famílies i l’equip d’educadors i educadores. L’AMPA del Casal va organitzar un mercat, i s’hi van sortejar paneres de Nadal. A la mateixa plaça, aquest dijous s’hi ha fet un taller de circ, una excusa fantàstica per entregar-se a la fantasia tot tractant de mantenir l’equilibri.

Un nen del Casal Obert Infantil del Raval provant un monocicle durant el taller de circ

Un nen del Casal Obert Infantil del Raval provant un monocicle durant el taller de circ

A tantes emocions cal sumar-hi les que va provocar el Tió i les seves cagades generoses, així com la màgia que es respira en els dies previs a l’arribada dels Reis Mags. I sobretot, cal destacar l’alegria de poder compartir tots aquests moments amb els companys i les companyes. Bon final de festes i bon any per a tothom!

NotíciaCasals de Nadal: emocions i màgia compartides!