Celebrem que es reforci el paper dels assistents personals

9/07/2019

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies va fer públic el 27 de juny que regularà la figura de l’assistent personal per a persones amb discapacitat física o sordceguesa. El nou model s’aplicarà a partir de 2020 i incrementarà la dotació econòmica per a aquelles persones amb dependència que necessitin el suport d’un assistent personal fins a un màxim de 2.520 euros al mes. Així mateix, contempla la dignificació de les condicions laborals en l’assistència personal i un model de formació d’aquests professionals que tingui més en compte el dret de les persones amb discapacitat i en situació de dependència.

Aquesta nova mesura se suma a l’impuls del nou Servei Municipal d’Asistència Personal per part de l’Ajuntament de Barcelona, que va entrar en funcionament l’1 d’abril. El seu objectiu és proporcionar al col•lectiu de persones amb discapacitat i en situació de dependència el suport d’un assistent personal en les activitats quotidianes i d’inclusió en la comunitat.

En aquesta posta per reconèixer i enfortir el paper de l’assistència personal, tant per part de l’Ajuntament de Barcelona com per part de la Generalitat, hi ha tingut un paper destacat Ecom, el moviment social format per més de 130 associacions de persones amb discapacitat física.
 

Cal recordar que des del 2014 Ecom impulsa amb el Casal dels Infants la formació en Assistència Personal. En aquest projecte d’aprenentatge i servei (APS) participen joves del Servei de Transició a l’Autonomia (STA) del Casal dels Infants, que aprenen l’ofici d’assistent personal a través de continguts teòrics i també realitzant pràctiques. 
 

Des que la formació en Assistència Personal d’Ecom i el Casal dels Infants va començar, més de 100 joves s’hi han format i una vintena han trobat feina en el sector arran d’haver-hi participat.
 

NotíciaCelebrem que es reforci el paper dels assistents personals