El Centre Socioeducatiu el Racó participa en el campionat de robòtica Vex-Spain

12/04/2021

El Centre Socioeducatiu el Racó del Casal dels Infants del Besòs i la Mina va participar aquest dissabte en el campionat de robòtica Vex-Spain, organitzat per la Universitat Politècnica de Catalunya, la Fundació B-Tec i l’associació d’estudiants de robòtica de la Universitat Politècnica de Catalunya PUCRA. Podeu veure el vídeo de tota la competició aquí.

Va ser una jornada molt emocionant i intensa, en què l’equip del Centre Socioeducatiu el Racó, format per quatre nenes i dos nens d’entre 9 i 12 anys, va aconseguir el trofeu del sisè premi del campionat.

Tot plegat és un reconeixement a la dedicació de tot l’equip, que des que va començar el curs ha après i lluitat molt per arribar fins aquí. Els nens i nenes han comptat amb el suport de la Loubna i en Toni, estudiants en pràctiques de la UPC que en tots aquests mesos els han ensenyat un munt de coneixements sobre robòtica.

El taller de robòtica de la UPC i la Funcació B-Tec amb el grup del Casal dels Infants va començar al setembre. Cada divendres, amb els consells de la Loubna i en Toni venien, l’equip es trobava al local del Casal i anava construint el robot, que havia de complir certs requisits pel que fa a l’alçada, l’amplada i el motor.

Un cop enllestit i després d’haver-lo programat a l’ordinador, va arribar el moment d’aprendre a dirigir-lo amb el comandament a distància. A partir del segon trimestre, l’equip va anar cada divendres al campus Diagonal Besòs de la UPC per entrenar en el camp de joc: un tauler on havien d’aconseguir que el robot col·loqués un seguit de peces cilíndriques com si es tractés d’un tres en ratlla.

La primera competició va arribar al mes de març, amb equips de Barcelona i Girona, i donades les restriccions de la pandèmia es va haver de celebrar telemàticament. L’equip ja havia demostrat fins llavors molta motivació amb la robòtica, i ara ho ha tornat a fer al Vex-Spain. Malgrat ser un dels equips amb participants més joves i menys experimentats, s’ha enfrontat amb moltes ganes i esportivitat a grans rivals d’Andorra, Girona, Terrassa i el mateix barri de la Mina.

Un dels reptes dels nens i nenes del Centre Socioeducatiu el Recó de cara al curs vinent és aconseguir controlar el robot amb direcció autònoma, i aviat tornaran als entrenaments per aconseguir-ho. Abans, però, s’han guanyat uns dies de descans per assaborir l’èxit. Moltes felicitats a tots i totes!

NotíciaEl Centre Socioeducatiu el Racó participa en el campionat de robòtica Vex-Spain