Cine i periodisme per donar veu als joves

21/01/2016

No hi ha res tan creatiu com pensar una història i convertir-la en un curtmetratge amb l’ajuda dels companys. Això és el que estan fent els nois i noies del taller d’audiovisuals de l’Espai Tecnològic Comunitari del Casal al barri de Llefià de Badalona. Ja l’han començat a gravar i li han posat per títol “Aprofita cada moment”, per conscienciar d’altres joves sobre la necessitat de “viure intensament cada instant”. Tot un exemple de treball en equip i de voluntat de tirar endavant! 

Els participants del taller són nois i noies d’entre 15 i 20 anys, del Casal Jove de Badalona-La Betsaida, que van triar fer aquesta activitat amb molta motivació, assegura l’educadora responsable de l’espai tecnològic, Marta Roda. El procés de creació és participatiu –tots hi intervenen- i ells s’ocupen tant del guió com del rodatge. Van introduint canvis a mida que els sorgeixen dubtes i noves idees -afegeix la Marta-. 

“Les noies i els nois tenen una actitud molt positiva i ho han volgut reflectir al curtmetratge”, continua la Marta. “Aprofita cada moment” explica el canvi de mentalitat d’un jove que veu com la seva vida fa un gir d’un dia per l’altre i això el fa reflexionar sobre si el tracte que ha tingut amb els seus companys és l’adequat. Els nois saben que la seva feina pot ser una eina de transformació i conscienciació social molt potent per a altres joves i se senten molt satisfets amb el que han fet. “Ningú els ha imposat el que han de dir o com ho han de dir i això els dóna una llibertat i una seguretat difícil d’aconseguir en altres àmbits”. Per a la Marta, el curtmetratge està sent tot un èxit  i l’objectiu és consolidar i ampliar el nombre de participants amb més joves del barri. 

De manera molt semblant al seu bessó de Badalona, l’Espai Tecnològic del Raval té en marxa un grup de reporters “Medià-TICS” que treballen els temes d’actualitat que més els interessen del seu barri. A més, la seva feina es difon amb molt d’èxit a la xarxa i serveix per ”ajudar a que altres joves com ells s’interessin i s’impliquin al mateix nivell en la vida de barri, mentre expliquen les seves inquietuds”, conclou l’educador del projecte al Raval, Marc Pascual. 

NotíciaCine i periodisme per donar veu als joves