Covid-19: tanquem els nostres locals però no ens aturem i seguim vetllant pels drets dels infants, joves i famílies

16/03/2020

Seguint les mesures de prevenció i contenció del Covid-19 establertes per les administracions públiques, els nostres serveis no estan en funcionament des del divendres 13 de març i tots els nostres locals resten tancats des d’aquest dilluns 16 de març.

No obstant, ens mantenim en comunicació constant amb els infants, les famílies i els joves, especialment amb aquells que pateixen situacions de vulnerabilitat més greus, perquè com a entitat tenim la missió i la responsabilitat de seguir vetllant pels seus drets.

Aquesta comunicació activa amb les persones que participen en el Casal dels Infants la realitzem mantenint la coordinació amb les administracions públiques i els serveis socials bàsics, traslladant i respectant estrictament les seves instruccions i recomanacions. Sabem que fer-ho és bàsic per garantir la seguretat de tots i totes.

Com ens comuniquem amb els infants, joves i famílies?

Amb cartells als nostres locals indicant-los els telèfons de referència del Casal dels Infants per a emergències, a través de trucades telefòniques i del xat (WhatsApp) i  mitjançant la nostra web.

Què els comuniquem?

Els compartim les recomanacions i les mesures governamentals relacionades amb la salut, en format infogràfic, de forma clara i entenedora i en diversos idiomes per garantir que tothom les comprengui.

Vetllem pel seu benestar. Els educadors i les educadores són persones referents i de confiança per als infants, joves i famílies que participen en el Casal dels Infants. Garantir canals de comunicació que mantinguin aquest vincle de creat dia a dia aporta a les famílies seguretat i competències per gestionar el confinament, tant des d’un punt de vista logístic com emocional.

També els oferim recursos educatius i de lleure. A través dels educadors i les educadores, els recomanem jocs i dinàmiques i els indiquem com poden gaudir-ne a casa. També els facilitem múltiples recursos que faciliten gratuïtament webs especialitzades. Per a totes aquelles famílies que no tenen eines digitals o els manca accés a internet, recollim idees dels educadors i educadores perquè proposin jocs lúcids i educatius no digitals, un recurs imprescindible per a molts pares i mares.

Com cooperem amb les administracions i la xarxa d’entitats i reclamem mesures?

Més enllà de coordinar-nos amb les administracions, incidirem perquè adoptin les mesures necessàries per atendre les situacions de més vulnerabilitat en la infància, les famílies i el jovent.

També intensifiquem la coordinació i el treball amb xarxa amb les entitats i serveis dels barris on actuem, sumant esforços davant d’aquesta situació exepcional. Hem de trobar mecanismes que ens permetin seguir combatent el Covid-19 i alhora donar resposta a les situacions de més risc d’exclusió social.

NotíciaCovid-19: tanquem els nostres locals però no ens aturem i seguim vetllant pels drets dels infants, joves i famílies