Cuina i teatre per al creixement personal dels infants

29/03/2016

Els nens i nenes dels Casals de Santa Coloma i Badalona preparen una obra de teatre molt especial: un menú degustació dels sentits amb el que aprenen a conèixer-se mentre fan d’actors i actrius. Per tal de filar prim amb el paper de cuiners/es que representaran, han visitat el restaurant Can Armengol de Santa Coloma i han après molt!

 

La representació de l’obra de teatre es farà el dissabte 28 de maig però no serà una obra corrent: el públic farà de comensal. Els assistents podran viatjar arreu del món a través del menú degustació, que inclourà receptes de tot tipus. Això sí, no hi haurà menjar, només interpretació i sons.

Emperò, la representació és només el final del camí. Els nens i nenes estan traient molt de profit de la preparació, assegura l’actriu, tallerista i voluntària del Casal, Mamen Duch, que lidera la iniciativa juntament amb la també actriu Lisa Marrani. Els grups són de 10  nens, d’orígens diversos, que expliquen quines són les seves costums amb el menjar. “Es treballa molt l’escolta, la part sensorial, la fantasia, la imaginació, el diàleg entre cultures…” assegura Duch.

Durant els tallers, la gastronomia serveix com a excusa perquè els nens facin un procés d’autoconeixement, alhora que aprenen tècniques de relaxació, de ioga i de representació. A més, ells mateixos prenen les seves pròpies decisions. Fer l’obra de teatre ha estat la principal, assegura la Sara Herranz, educadora dels nens i nenes de l’Anem i Tornem de Santa Coloma, “haguessin pogut decantar-se per no fer-la, però van decidir tenir aquest objectiu al final del curs…estan molt contents i motivats!

El procés creatiu ha esta molt complet, tant, que els nois i noies van visitar el restaurant Can Armengol de Santa Coloma per a posar-se en el paper d’un cuiner. Allà els va atendre el Francesc que va respondre totes les preguntes dels nens i nenes, que es van mostrar molt interessats. El restaurant, a més, es va comprometre a deixar-los estris de cuina per a l’elaboració de l’obra de teatre i els va regalar barrets de cuina. 

Queden poques setmanes per a la representació i els nens i nenes frisen mostrar què han après…us hi esperem!

NotíciaCuina i teatre per al creixement personal dels infants