Un desembre d’activitats comunitàries a Salt amb el suport del programa Diversa2

21/12/2017

Durant el mes de desembre, els infants i adolescents del Casal dels Infants de Salt han participat en diverses activitats comunitàries a través de les quals han reforçat el vincle amb el seu entorn i han participat en la presa de decisions col·lectives. Ho han fet amb el suport del programa Diversa2 d’Atenció Integral de Col·lectius Immigrants per a la cohesió social a Salt, impulsat per la Secretaría General de Inmigración y Emigración.

Per començar, el passat 13 de desembre es va realitzar la campanya de sensibilització sobre la cura i l’embelliment de l’entorn, impulsada per la Comissió d’Entorn del Pla Comunitari de Salt amb la participació de diverses entitats i projectes.

 Per part del Casal des Infants, hi van participar els nois i noies del Casal Obert d’Adolescents, que es van encarregar de fer enquestes als comerços, preguntant-los quins problemes creuen que hi ha a la ciutat.  Un altre grup d’adolescents, que participen al projecte municipal “Juguem?”, també es van encarregar de fer preguntes, en aquest cas als veïns, mentre els companys i companyes del Cau de Can Tona es van dedicar a deixar constància de tot plegat fent fotos. Per últim, però no per això menys important, un altre grup de nois i noies s’ha ocupat del manteniment de les plantes del centre cívic Mas Mota, on participen a l’Espai de Lectura.

Els nois i noies del COA van detectar que, per als comerciants, alguns dels problemes de l’entorn són la manca d’il·luminació als carrers, les caques de gos a les voreres i la manca de lavabos als parcs, entre d’altres. En van prendre nota i uns dies més tard, el 15 de desembre,van debatre sobre la situació i les possibles solucions en la jornada “Salt s’activa” del Pla Comunitari.

Tertúlia, esport i Nadal

Abans, però, el dijous 14 de desembre va tenir lloc la segona de les activitats comunitàries destacades del mes: “Amb ‘t’ de tertúlia”.  Va consistir en una trobada entre famílies i professionals de l’àmbit de l’educació i la salut, amb una llevadora com a convidada. Per part del Casal dels Infants hi va participar el Casal Familiar, i també hi va ser l’organització Vincle. L’objectiu era que l’activitat no fos formativa, sinó un intercanvi d’idees sobre la criança dels fills entre professionals i famílies.

Pocs dies abans de les festes de Nadal, els dies 22 i 23, es celebraran activitats esportives amb altres serveis socioeducatius d’infants i adolescents. I com a plat fort per acomiadar l’any 2017,el dia 29  s’organitzarà a la Plaça Catalunya una activitat oberta al barri amb la participació de tots els projectes del Casal dels Infants i la col·laboració de l’Associació de Veïns El Veïnat. Serà entre les 10.00 h i les 13.00 h, i hi haurà tallers de manualitats per fer decoracions de Nadal (els nens i nenes se les podran endur a casa), xocolata i coca, actuacions musicals i amb titelles per part dels infantis i famílies, una nadala moderna cantada per tot l’equip de l’associació i animació infantil a càrrec del grup Mes Tumàcat.

Amb el suport del programa Diversa2 d’Atenció Integral de Col·lectius Immigrants per a la cohesió social a Salt, impulsat per la Secretaría General de Inmigración y Emigración.

Logo Ministerio de Emple

NotíciaUn desembre d’activitats comunitàries a Salt amb el suport del programa Diversa2