Dotze edicions de trobades d'empreses de formació del Casal

22/01/2017

 

La dotzena edició de la trobada d’empreses de formació del Casal ha reunit nombroses empreses del sector de l’hostaleria i del turisme. Els i les assistents han pogut gaudir d’una visita guiada a l’espai Òpera Samfaina i de l’experiència en primera persona de les empreses i dels protagonistes principals de l’acte: els i les joves del Casal.

 

Per dotzena vegada, algunes empreses col·laboradores del Casal s’han reunit per fer balanç d’un any molt productiu a nivell laboral i per començar-ne un de nou ple de bons propòsits laborals i formatius. L’acte ha tingut lloc a un espai únic del Teatre Liceu, l’Òpera Samfaina. Després d’una visita guiada de la mà del seu equip i d’alguns i algunes joves del Casal, els i les assistents han pogut escoltar les experiències d’algunes de les empreses col·laboradores. El “networking” de després ha servit per reflexionar sobre la situació actual del sector professional i l’acte ha acabat amb el testimoni dels propis joves participants del projecte:

“Mi paso por el Casal ha supuesto una gran oportunidad para mi y me ha ayudado tanto psicológicamente como en mi día a día.” − Emelis Soto, cambrera d’esmorzars i càtering al Cafè Emma

“En el Casal me dieron esa energía que a me faltaba, iba al Casal muy contenta. Además, con mis compañeros hemos visitado muchos sitios que nunca pensé que iba a conocer. He cogido mucha confianza en mi misma, cosa que antes no tenía.” 
− Jihad El Ouali, ajundant de cuina a l’Hotel Arts

“Cuando terminé mis prácticas, el día siguiente tenía trabajo en un hotel. Esto me ha permitido ayudar a mi familia.” 
− Lilian Eid Cambrera de pisos Mullor S.L.

 

“Antes de acabar este curso, no tenía ninguna afición. Con el curso, he encontrado una que puedo ir mejorando y se convierta en algo importante en mi vida.” 
− Issa Fat, ajudant de cuina a “Els Pollos” de Llull

 

“Hay mucha gente que no lo tiene fácil, y a través del Casal lo puede conseguir.” 
− Souad Bouazzaoui Cambrera de pisos Rango 10 S.L.

 

“Si las empresas nos dan una mano nos ayuda mucho a salir para adelante y ayudar a nuestras famílias.” 
− Naoufal El Khihal, cambrer d’esmorzars i càtering al Colibrí

 

 

El Casal inclou de manera activa i transversal les empreses per tal de formar a joves que necessiten oportunitats per formar-se i inserir-se social i laboralment. “Les formacions que s’ofereixen són constanment contrastades amb empreses i sectors d’ocupació per tal que les oportunitats de formació i d’inserció siguin de la millor qualitat possible,” ha destacat José Roldán, cap dels programes d’inserció i formació del Casal, i afegeix: “La formació tècnica és importantíssima, i és per això que la confiem a les empreses col·laboradores del Casal ja que són qui millor saben les necessitats del sector, però cal afegir que moltes vegades el més valorat són les habilitats relacionals, l’actitud amb què s’enfronta la feina i el tracte amb els companys i companyes.” En aquest sentit, el Casal treballa sobretot per incrementar les competències transversals i de base com l’autoestima o l’empoderament per tal d’afavorir la integració laboral i l’autonomia personal dels i les joves. Paral·lelament, també es detecten i seleccionen sectors d’ocupació que encaixin amb el seu perfil dels i les joves per tal de potenciar les aptituds personals.

 

En definitiva, el Casal treballa dia a dia per seguir donant oportunitats a tots i totes aquells joves amb iniciativa i ganes de sortir endavant: “Tenim clar que sense totes aquestes empreses que ens doneu suport, tot això no seria possible. Moltes gràcies per la vostra col·laboració, sou imprescindibles!” conclou José Roldán.

NotíciaDotze edicions de trobades d'empreses de formació del Casal