Dues alumnes d’ESO del Raval estudiaran un trimestre a l’estranger gràcies a l’acord entre AFS Intercultura i el Casal dels Infants

25/04/2019

Dues alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Miquel Tarradell del barri del Raval de Barcelona estudiaran el primer trimestre del curs vinent a l’estranger. Són la Dipti i la Marita Jhones, que viuran aquesta experiència a Itàlia i Portugal, respectivament, gràcies a una beca completa d’estudis atorgada per l’organització educativa internacional sense ànim de lucre AFS Intercultura.

Aquesta beca és el resultat de l’acord signat entre AFS Intercultural i el Casal dels Infants, amb l’objectiu d’oferir una oportunitat educativa i d’aprenentatge intercultural a joves que viuen en barris amb situacions de vulnerabilitat social. Les dues estudiants, escollides en un procés de selecció en què AFS ha valorat el seu rendiment acadèmic i la seva motivació per aprendre i conèixer altres cultures, van rebre el 24 d’abril el certificat de la concessió de la beca. Les van acompanyar representants i persones voluntàries d’AFS Intercultural, així com part de l’equip de l’Institut Miquel Tarradell i el Casal dels Infants.

Durant la seva estada a l’estranger, la Dipti i la Marita Jhones viuran amb una família amfitriona voluntària i es relacionaran amb altres estudiants de tot el món becats per AFS Intercultura, amb els quals es comunicaran en anglès. A més a més, AFS Intercultura compta amb una xarxa de persones voluntàries que, entre altres tasques, proporciona assistència als estudiants i a les famílies davant qualsevol necessitat durant la seva participació en el programa. Les persones voluntàries d’AFS a Catalunya han estat precisament  les que han fet possible la col·laboració amb el Casal dels Infants per poder oferir la beca a alumnes del Raval.

“A AFS apostem per l’entesa entre persones de diferents cultures, orígens, idiomes… Per aquesta raó, ens esforcem a fer arribar les nostres oportunitats a qualsevol jove, independentment de la seva situació socioeconòmica” afirmava Sandra Lois, directora de l’organització. La directora del Casal dels Infants al barri del Raval, Maria José García, va animar les dues joves a gaudir de l’experiència i aprotifar-la, tot agraïnt la feina d’AFS Intercultural: “És una oportunitat única que segur que marcarà la vida de la Dipti i la Marita Jhones, una acció concreta i tangible perquè qualsevol jove, sigui quina sigui la seva situació, pugui reforçar la seva autonomia, conèixer una nova cultura i fer noves amistats.”

La coordinadora pedagògica de l’Institut Miquel Tarradell, Núria Barrufet, i el cap d’estudis del centre, Francesc Royuela, també van voler donar les gràcies a AFS i van destacar que la beca és “un reconeixement a l’actitud participativa i d’esforç en els estudis” de les dues estudiants. Tant des de l’Institut com des del Casal dels Infants van insistir en la importància que totes dues, un cop tornin, comparteixin el que hagin après i encoratgin altres estudiants i les seves famílies del Raval a demanar la beca i viure aquesta experiència.

NotíciaDues alumnes d’ESO del Raval estudiaran un trimestre a l’estranger gràcies a l’acord entre AFS Intercultura i el Casal dels Infants