Educant perquè les nenes també vulguin dedicar-se a la tecnologia

13/07/2018

Els nens i nenes de l’Espai Tecnològic Comunitari del Raval van visitar el dilluns 9 de juliol el Barcelona Supercomputing Center. L’objectiu de la visita, més enllà de conèixer el supercomputador més potent d’Espanya, el 5è d’Europa i el 22è del món, va ser descobrir el projecte “Som investigadores”, que pretén fomentar entre els infants, i especialment les nenes, la vocació per la tecnologia i la ciència.

Segons informa el portal de la Xarxa Punt Tic, diversos estudis apunten que la menor presència de noies en les carreres STEM (acrònim en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) té la seva arrel en creences que les nenes i noies adopten en edats molt primerenques. Per això, el centre ha dissenyat unes visites que posen especial èmfasi a fer visible que treballar amb supercomputadors també pot ser una feina de dones. I per aconseguir un ressò encara més gran, el grup infantil Macedònia ha creat la cançó “Mare Nostrum”, una altra de les peces claus de les visites del projecte.

Els nens i nenes de l’Espai Tecnològic Comunitari van viure la festa de llançament del projecte “Som investigadores” acompanyats de companys i companyes de l’Òmnia de Santa Coloma de Cervelló. Els espais Òmnia, com l’Espai Tecnològic Comunitari, formen part d’un programa universal d’intervenció social que, utilitzant com a instrument les eines TIC, cerca millorar i afavorir, tan individual com col·lectivament, la inclusió i la vinculació de les persones en risc d’exclusió social a la comunitat.

Vídeo de la visita realitzat pel portal PuntTic:

NotíciaEducant perquè les nenes també vulguin dedicar-se a la tecnologia