El Casal Jove de Badalona aposta pel teatre contra l'assetjament masclista

12/04/2019

Nois i noies del Casal Jove de Badalona del Casal dels Infants estan d’estrena: acaben de presentar “Tampoco es para tanto”, una obra de teatre fòrum amb perspectiva de gènere que denuncia l’assetjament masclista a l’espai públic. El debut va ser el divendres 5 d’abril a l’Institut Eugeni d’Ors, que es va omplir de nois i noies d’altres entitats juvenils i el veïnat del barri de Sant Roc.

Els mateixos integrants del Casal Jove han escrit el guió de l’obra, a partir del diàleg i el debat en el grup. També s’han encarregat de definir la posada en escena i dissenyar-ne l’attrezzo. L’èxit de l’estrena ha estat possible gràcies a l’esforç i els assajos del grup durant els últims mesos.

Com en tota obra de teatre fòrum, l’espectacle planteja un conflicte social que no queda resolt. En aquest cas, mostra diverses situacions d’assetjament masclista a les quals ha de fer front una noia jove, així com les reaccions davant d’aquestes agressions del seu entorn proper. El públic ha d’intervenir en la part final substituint els actors i actrius i modificant el desenvolupament de la història per millorar-la, tot generant reflexió i debat.

Després de l’estrena i de la bona valoració que en va fer el públic, els integrants del Casal Jove Badalona volen tornar a representar “Tampoco es para tanto” en altres espais dels barris de Llefià i Sant Roc.
 

NotíciaEl Casal Jove de Badalona aposta pel teatre contra l'assetjament masclista