El Casal participa a la 3a Lliga de Futsal del Besòs

18/04/2016

La lliga vol fomentar el respecte entre els participants i potenciar el compromís, la responsabilitat i la tolerància a través de la pràctica esportiva.

La 3ª Lliga de Futsal del Barri Besòs-Maresme de Barcelona celebra un partit quinzenal cada divendres de febrer a maig. Ja fa tres anys que aquesta lliga de futbol sala involucra joves del barri de 10 a 14 anys que no poden participar en un equip federat. Tal com ens explica la Mireia Mirasol, educadora responsable del Casal Obert d’Adolescents del Besòs, que hi participa activament, “la lliga potencia els valors per sobre de la competició i fomenta el respecte entre els participants, potencia el compromís, la responsabilitat i la tolerància a través de la pràctica esportiva.” L’educadora explica que és també una manera de fomentar la cohesió social ja que, a través de la lliga, “s’involucren diferents grups d’adolescents del Besòs-Maresme, es coneixen i es relacionen en un ambient sa i de gaudi.”

Els inicis de la lliga es situen al curs 2013-2014 a través de l’acord entre quatre entitats i serveis del barri: el Casal Infantil El Vaixell, Grup d’Esports-Associació En Xarxa, l’Associació Sant Martí Esport (ASME) i el Centre Obert d’Adolescents (COA) del Casal dels Infants. A la següent edició es van sumar l’associació d’Arts Escèniques Jove i l’IES Rambla Prim.  La Mireia també comenta que “a l’entrega de premis de la segona edició es va premiar tots els equips per a posar en valor el respecte i solidaritat entre els participants per sobre de la competició.”

En aquesta última edició ha augmentat la participació del jovent del barri i, com a novetat, s’ha sumat l’entitat FutbolNet de la Fundació del FC Barcelona com a participant a la lliga. En total participen 6 entitats del barri amb 7 equips, on el Centre Obert d’Adolescents del Casal presenta dos equips per primera vegada. A més, s’intenta que els àrbitres dels partits siguin joves de 16 a 20 del barri i el Casal aporta un educador, aquest any en Toni Machado, que fa el seguiment i coordinació dels partits i vetlla pel bon desenvolupament de la lliga.

Es calcula que en aquesta tercera edició participen uns 150 joves del barri, i tenint en compte que cada any augmenta també el nombre d’entitats i públic que hi participa, podem dir que la lliga és tot un èxit!

NotíciaEl Casal participa a la 3a Lliga de Futsal del Besòs