El Centre Obert d’Adolescents del Raval s’endinsa en el Teatre Lliure i en la dissidència LGTBI de Barcelona

4/12/2020

Els serveis socioeducatius són un espai de relació, suport en els estudis i atenció de situacions de risc molt importants per al dia a dia de molts nois i noies. La cultura ens permet expressar-nos, reivindicar-nos i gaudir, així com entendre i transformar la societat. Dos espais de participació fonamentals, i encara més en temps de pandèmia, que aquesta setmana s’han trobat gràcies al Teatre Lliure i el Casal dels Infants.

El dilluns 30 de novembre un dels grups del Centre Obert d’Adolescents (COA) del Casal dels Infants al barri del Raval va visitar el Teatre Lliure de Montjuïc, on els va rebre l’equip creatiu de la companyia resident La línea. Els i les adolescents van poder veure un dels assajos de l’obra que la companyia estrenarà al març, “José y la Barcelona Disidente”, una reflexió sobre el col·lectiu LGTBI i el seu paper dissident en la Barcelona dels anys 70 i 80.

L’obra té per fil conductor la història real de José Tenorio, una persona transgènere veïna del Raval i del Poblessec, que serveix per visibilitzar l’estigmatizació que ha viscut el col·lectiu LGTBI i la SIDA.

Més enllà de l’assaig, l’equip de La Línia va dinamitzar dinàmiques perquè el grup del COA s’expressés i reflexionés al voltant d’aquest procés creatiu. Un estímul molt enriquidor per al grup, que es va engrescar amb la proposta i podrà assistir a una de les representacions de l’obra quan s’estreni.

Què pots fer tu perquè seguim acompanyant adolescents i vetllant pels seus drets a través dels nostres serveis socioeducatius?

Fes un donatiu aquí.

Fes voluntariat. Informa-te’n aquí.

NotíciaEl Centre Obert d’Adolescents del Raval s’endinsa en el Teatre Lliure i en la dissidència LGTBI de Barcelona