El cine infantil del Raval entra en escena amb el PLum Festival

4/06/2018

La primera edició del PLum Festival, el festival de curtmetratges realitzats per infants del barri del Raval de Barcelona, es va celebrar el divendres 1 de juny al Casal de barri Folch i Torres, amb l’organització del Casal dels Infants i el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Xarxa Òmnia. Hi van participar més de 150 nens i nenes que van demostrar talent, esforç i capacitat de reflexió sobre els fenòmens socials que els envolten.

Els curts presentats van ser Puppet Rights, realitzat per nens i nenes de l’Associació Educativa Integral del Raval; Orígens, del Casal Obert de Petita Infància del Casal dels Infants; Zombicaust, Le Petit Jardin, Prou Bullying, Broken Darkness i And now what, de l’Espai Tecnològic Comunitari del Casal dels Infants; No more bullying del Casal Obert Infantil del Casal dels Infants i Respect is Perfect, del Casal Infantil Drassanes.

Algun dels temes abordats en aquestes creacions són els drets dels infants, l’assetjament escolar, la inclusió social de les persones amb malalties mentals i la cura dels animals. L’experiència ha permès a aquests nens i nenes familiaritzar-se amb el llenguatge audiovisual, reflexionar críticament sobre la realitat i compartir una experiència comunitària amb companys i companyes del barri.

NotíciaEl cine infantil del Raval entra en escena amb el PLum Festival