El Festival d’Art Jove de Ciutat Vella torna a reunir el talent del jovent del barri

10/05/2022

 

El passat divendres 6 de maig va tenir lloc l’última edició del Festival d’Art Jove de Ciutat Vella (FAJ), un esdeveniment que se celebra anualment i que constitueix un espai de suport a la creació des de diferents disciplines artístiques, com la música i la dansa, per als i les joves del barri. Aquests hi participen actuant, ajudant en l’organització del festival o donant suport com a públic. 

Durant la tarda de divendres, unes 60 persones, entre les quals es trobaven joves i gent del barri, amics i coneguts dels joves artistes, van gaudir de l’espectacle, del talent i els dots artístics del jovent que va sortir damunt de l’escenari del Convent de Sant Agustí . El públic també va poder berenar gràcies al pica-pica proveït per la cooperativa Impulsem.

Prèviament, els i les joves d’entre 12 i 22 anys residents a Ciutat Vella van poder inscriure’s per participar en el concurs, organitzat pel Casal dels Infants, el Palau Alós i el Convent de Sant Agustí. En total, van participar en el FAJ 17 nois i noies en 8 actuacions diferents. Aquestes incloïen actes tan variats com la projecció d’un curtmetratge, el recital d’un poema, la interpretació de cançons de composició pròpia, cançons de rap, l’exhibició d’un ball pop, i una actuació solista de cant i trompeta. 

Joves i educadores del Casal dels Infants somriuen a càmera.

Des del Casal dels Infants, es va animar a formar part del FAJ la Joana Julia, participant del Centre Obert Adolescent (COA) del Raval, amb l’actuació de cant i trompeta. La resta de companys i companyes del Casal van fer difusió de l’esdeveniment, van assistir-hi per donar suport a la Joana Julia i gaudir de les actuacions i l’ambient festiu. 

Una altra manera que tenien els i les joves per participar en el FAJ era en el disseny del cartell. Per parelles, els nois i noies del COA i el Casal Jove van elaborar diferents cartells per anunciar i difondre la celebració del festival. A través d’un formulari, joves del Casal i d’altres entitats del barri van votar el cartell guanyador. 

Cartell del Festival d'Art Jove 2022.

Els que es van animar a participar amb una actuació van poder optar a un dels tres premis valorats en 100€. El primer premi, un val de 100 €, va ser per l’Arlet, una jove cantautora. El segon premi va ser pel raper Pika, que va guanyar l’oportunitat de gravar la maqueta d’una cançó a un estudi, i el tercer el van guanyar els i les joves de la Fundació Comtal, amb la reproducció del curtmetratge, i que faran servir per rebre assessorament professional audiovisual. Els guanyadors i guanyadores van ser escollits pels 3 membres del jurat, provinents de diferents disciplines artístiques. 

Fes possible que continuem oferint espais de suport a infants, joves i famílies en situació de vulnerabilitat. 

Fes voluntariat. Informa’t aquí.

Fes un donatiu aquí.

NotíciaEl Festival d’Art Jove de Ciutat Vella torna a reunir el talent del jovent del barri