El PLum Festival omple el CCCB dels millors curtmetratges infantils

30/04/2019

La segona edició del PLum Festival, el festival de curtmetratges infantils organitzat pel Casal dels Infants amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Xarxa Òmnia i Abacus, es va celebrar la tarda del 3 de maig al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Va ser el moment de descobrir i compartir els curts dels petits artistes, que havien passat mesos treballant en el guió la interpretació i la gravació de les seves obres. Si en la primera edició el festival es va centrar en creacions de nens i nenes del barri del Raval de Barcelona, enguany ha travessat fronteres i ha comptat amb la participació de nens i nenes d’altres barris i municipis.

Així, el festival va aplegar 190 infants de Barcelona, el Callús (el Bages), Sant Boi de Llobregat, Terrassa, Badalona i Santa Coloma de Gramenet que van gaudir i aprendre tot compartint els seus curtmetratges.

Pel que fa als premis, el jurat va tornar a tenir molta feina per decidir-se, ja que tots els participants hi han posat moltes ganes i el nivell ha estat molt alt. Els grans guanyadors de la nit van ser els nens i nenes de l’Espai Tecnològic Comunitari del Raval del Casal dels Infants, amb “Que ningú t’obligui”, una història que reflexiona sobre la violació de drets que suposen els matrimonis concertats per a les dones.

El segon premi va ser per als Infants de la Fàbrica de Can Tusell, que amb el seu curt “Entre totes” van abordar el fenomen de l’assetjament escolar. També van abordar aquesta tamàtica els nois i noies del Centre Obert Fundació Marianao amb el seu curt “Dona-li la volta”, que es va endur el tercer premi. El quart va ser per a “Visca les ungles de colors”, el curt amb el qual els nens i nenes del Casal Obert Infantil del Casal dels Infants de Badalona desmunten els estereotips de gènere. 

L’èxit d’aquesta segona edició del PLum Festival va ser en bona part gràcies al CCCB, per haver acollit els participants i la seva gran gala, així com al suport d’Abacus, que va concedir el tercer i el quart premi. També cal reconèixer la dedicació del jurat, integrat per Marc Fuertes; Vero Niso; Marta Roda; Miquel Navarro; Jaume Madaula i Ajay Kumar. Per últim, cal donar les gràcies a l’equip de Wärks Lab, pel seu suport al festival i per haver tingut la iniciativa de concedir un cinquè premi, que es va endur el Casal Obert Infantil del Raval del Casal dels Infants pel curt “Yo puedo cambiar mi barrio”.

NotíciaEl PLum Festival omple el CCCB dels millors curtmetratges infantils