“El Pou” de Girona, nou restaurant solidari per a la formació de joves

17/11/2016

 

El restaurant de Girona s’uneix a la xarxa de restaurants solidaris que, colze a colze amb el Casal, donarà oportunitats formatives i d’iniciació laboral a molts nois i noies de la localitat del gironès.

 

El Casal és a Salt (Gironès) des de 2010 treballant en xarxa amb les entitats, veïns i veïnes de la comarca per a oferir més oportunitats als infants, joves i famílies amb més dificultats.

L’Aula d’Hostaleria és l’espai que troben molts nois i noies amb dificultats per aprendre una nova professió: la d’ajudants de cabrer. “Cadascun d’ells i elles segueix un itinerari formatiu d’inserció laboral i en molts casos tenen l’oportunitat de tenir una primera experiència laboral que els permet seguir formant-se i guanyar autonomia personal i professional”, explica José Roldán, cap de formació del Casal dels Infants.

Però per a poder oferir-los una formació de qualitat és imprescindible la col·laboració de l’empresa privada. El Casal treballa estretament amb les empreses solidàries del sector de l’hostaleria que, com el restaurant el Pou, ofereixen els joves un espai inigualable on posar en pràctica els seus coneixements i millorar les competències bàsiques, relacionals i tècniques adequades per a treballar.

El Restaurant El Pou de Girona suma, d’aquesta manera, el seu esforç al del Casal per a donar més oportunitats a 10 joves de Salt. ”Rebran un tipus de formació a la que difícilment podrien accedir d’una altra manera, donat que es solen impartir en centres privats, inaccessibles econòmicament per ells”, puntualitza Roldán, “la solidaritat de restaurants com el Pou demostra que, si ens unim totes i tots, moltes persones poden tirar endavant i tenir un futur digne”.

Al cap davant del restaurant hi ha l’Olga, que lidera un magnífic equip de cuina i sala. L’Olga es va bolcar des de el primer moment en la col·laboració amb el Casal dels Infants, cedint espais per a la formació dels joves al seu restaurant on, des del 8 de novembre, també s’hi poden formar en servei als clients durant 6 setmanes. Una oportunitat única per a molts d’ells que, sovint, tenen “el primer contacte amb el món de l’hostaleria i, fins i tot, amb una feina remunerada”.

L’Aula d’Hostaleria compta també amb el suport del CNL (Consorci per a la Normalització Lingüística) que impartirà classes de català durant tot el període formatiu per millorar les competències lingüístiques dels nois i noies. És per això que Roldán creu que “els joves rebran una formació molt completa, de qualitat, que augmentarà la seva competitivitat per entrar al mercat laboral”. Molta sort i bona feina!!

Notícia“El Pou” de Girona, nou restaurant solidari per a la formació de joves