Els nens i nenes del Casal construeixen el seu propi Raval

19/05/2016

Ravalòpolis és realitat augmentada. És treball en equip. És creativitat. És aprenentatge compartit. És identitat de barri. Són tardes de feina i diversió. Són educadors treballant amb nens i nenes descobrint el Raval. Ravalòpolis és el barri particular del Casal dels Infants!

Fa unes setmanes que els nens i nenes d’Entorn Escolar del Casal han estat investigant sobre el barri del Raval: un voluntari els ha explicat la seva història i entre tots i totes han descobert i conegut els edificis més emblemàtics del barri. L’objectiu era construir Ravalòpolis, una maqueta de realitat augmentada creada a través del coneixement compartit. Aquesta iniciativa, que s’ha dut a terme des de l’Espai Tecnològic, ha convertit els infants en historiadors, artistes i fins tot arquitectes, alhora que s’ha potenciat el treball en equip i la vinculació amb el barri. Tal i com afirma l’educador Marc Pascual “Ravalòpolis crea identitat alhora que es potencia l’aprenentatge compartit”.

“Els nens i nenes” –continua- no només han conegut una mica més el Raval sinó que han treballat en equip i amb el veïnat”. El primer pas ha estat recopilar informació sobre el barri, d’aquesta manera els nens i nenes del Casal s’han convertit en historiadors i historiadores durant uns dies. Després han fet d’arquitectes tot dibuixant carrers i places per després construir els edificis del barri. Però, com és un barri sense color? Molt avorrit! Els infants han fet també d’artistes per tal de donar el toc alegre a la maqueta, pintant-la de diferents colors. Per últim, s’ha incorporat una part interactiva a través de codis QR, que mostren vídeos on expliquen la seva particular visió del Raval.

En definitiva, Ravalòpolis no només ha resultat ser un dels treballs més divertits i participatius sinó que, a més, ha permès als infants treballar diferents aspectes educatius mentre s’ho han passat d’allò més bé!!

 

Pots seguir el projecte a twitter @espaitecnologic i la evolució de la maqueta a través del hashtag #ravalopolis:

NotíciaEls nens i nenes del Casal construeixen el seu propi Raval