Els nois i noies del Casal Jove la Betsaida participen a la cursa Màgic BDN Running

19/10/2022

Una vintena de nois i noies del Casal Jove la Betsaida, del Casal dels Infants de Badalona, van participar a la 11a edició de Màgic BDN Running que es va celebrar el passat diumenge 16 d’octubre, juntament amb els seus educadors i educadores, i acompanyats per la resta de companys i companyes. 

La cursa Màgic BDN Running proposa diferents recorreguts de cursa i els nois i noies del Casal van poder triar en quina volien participar: 3 d’ells van córrer la cursa de 10 quilòmetres; 11 joves i 3 persones de l’equip educatiu van fer la de 5 quilòmetres. Els van acompanyar 5 companys i companyes que, a part d’animar-los, van fer també un reportatge fotogràfic de la jornada. 

Totes les curses tenien el tret de sortida a l’Avinguda Alfons XIII, i seguien un recorregut per llocs emblemàtics de la ciutat de Badalona, en gran part, vora del mar. La presència de nois i noies del Casal Jove la Betsaida en aquesta cursa s’ha convertit ja en una tradició, ja que fa més de cinc anys que els i les nostres joves hi participen

La Màgic BDN Running “no és només el dia de la cursa, sinó també tot el procés de preparació”, explica l’Alegria Quàglia, educadora del Casal Jove la Betsaida. Una setmana abans de la celebració de la cursa, dos entrenadors professionals van venir al Casal de Badalona per dirigir un entrenament personalitzat per als i les joves

Per l’entrenament, els nois i noies van anar a l’esplanada al costat del riu per fer diversos exercicis, com la cursa de fons, cursa de relleus, dinàmiques per treballar la força de cames, pujar i baixar escales, i estiraments per acabar. Els professionals van insistir, sobretot, en la importància d’entrenar-se prèviament per fer una activitat esportiva intensa, com és una cursa. 

En total, més de 3.000 persones van participar en la jornada. La Màgic BDN Running és un memorial a l’atleta badaloní Luis Condon, que el 2011 va morir a causa de la leucèmia. Per aquest motiu, la causa social de l’organització se centra en la lluita contra aquesta malaltia, i dóna 1€ de cada inscripció a la Fundació Josep Carreras.

Fes possible que continuem acompanyant i fent costat a infants, joves i famílies en situació de vulnerabilitat. 

Fes voluntariat. Informa’t aquí.

Fes un donatiu aquí.

NotíciaEls nois i noies del Casal Jove la Betsaida participen a la cursa Màgic BDN Running