Els” Ravals” viuen la festa

17/07/2018

En les darreres setmanes, el barri del Raval de Barcelona i el del Raval de Santa Coloma de Gramenet han viscut la seva Festa Major, i en totes dues celebracions hi han participat activament els infants, joves i famílies del Casal dels Infants.

La darrera ha estat la del Raval de Barcelona, del 13 al 15 de juliol. Les persones acompanyades pel Casal van poder gaudir de les cercaviles, els dinars i sopars populars, els carrers guarnits, les activitats esportives…  i del seu propi protagonisme!

Al carrer de la Junta de Comerç s’hi van celebrar activitats per reivindicar un carrer inclusiu, i s’hi va poder veure un mural participatiu realitzat per nens i nenes de l’Espai Tecnològic Comunitari amb el suport de veïns i veïnes. A la plaça Folch i Torres, dissabte al matí es van realitzar experiments i jocs amb aigua, dinamitzats per l’equip educatiu i les famílies del Casal. Els nens i nenes de Vincles, Minúscula i el Casal Familiar van gaudir molt remullant-se!

Nois i noies del Casal Jove Atles del Raval van participar en el KN60Lab, un espai de trobada per a joves de Ciutat Vella en què es van projectar curtmetratges fets al barri. Alguns d’ells i elles també van sumar-se a la disbauxa de les cercaviles fent de capgrossos.

 

Un dels capgrossos portats per joves del Casal dels Infants

 

Pel que fa a les festes del Raval de Santa Coloma de Gramenet, el Casal dels Infants hi va participar especialment el matí del dissabte 30 de juny, organitzant el Matí Intercultural, en memòria de l’activista veïnal Mar Aubeso.

Les activitats d’aquest espai van consistir en una classe magistral de diferents estils de ball, un intercanvi de receptes culinàries amb tast de dolços i tes, un taller de henna, trenes i maquillatge per a totes les edats, un mural participatiu per explicar les festes a través de dibuixos i diversos jocs per compartir en família a la Caseta del Barri, l’espai de lleure comunitari dinamitzat pel Casal dels Infants.

Durant el matí es va fer un reconeixement als infants participants en la segona edició del Concurs Literari Intercultural Mar Aubeso, organitzat per l’Associació de Veïns del Raval i que enguany tenia com a temàtica la pau. Hi van participar més de 80 nens i nenes, entre els quals els del projecte Tornem que cada tarda fan servir l’espai de l’Escola Gaudí. Dos d’aquest últims, l’Albert i en Salimou, van ser finalistes i van rebre un diploma i un llibre que recull tots els contes presentats al concurs.

NotíciaEls” Ravals” viuen la festa