"Ens hem de sensibilitzar més. Tenim desigualtats molt greus en el dia a dia"

2/06/2021

Per què vas decidir fer-te voluntària del Casal dels Infants?

Sóc adoptada, i he pogut tenir a prop les desigualtats socials, ja que vinc d’una molt gran. Sempre he tingut aquestes ganes de fer alguna cosa en el món del voluntariat i l’educació social. De fet m’hi vull formar. Primer volia ser voluntària al Senegal, perquè una professora m’ho havia recomenat, però amb la Covid-19 no m’era possible. Després vaig veure una crida de persones voluntàries per al Casal dels Infants a hacesfalta.org. Em van parlar molt bé de l’entitat, i vaig contactar-hi. Em vaig sentir molt còmoda i propera al Casal, em van tractar molt bé.

Per a algú que no ens conegui, com explicaries les nostres activitats d’estiu?

Durant l’estiu fem moltes activitats. Activitats de lleure, com ara les d’aigua, que encanten els infants: globus, curses, circuits d’obstacles… Però també acitivtats de reforç educatiu, com ara matemàtiques, llengües o comprensió lectora a través de contes. A les tardes abans de fer qualsevol activitat fem una estona de relaxació, i també estimulem la creativitat, parlem de les emocions, de la interculturalitat… Tant al juliol com a l’agost, les tres primeres setmanes fem cada dia de dilluns a divendres casal d’estiu, de 10 h a 17 h, i l’última setmana anem de colònies, on els nens i nens gaudeixen de la natura i aprenen a tenir-ne cura.

Explicaves que estàs sensibilitzada amb les desigualtats. Ha estat un any dur per als infants i les famílies arran de la pandèmia. Per què creus que és important que ara gaudeixin de l’estiu?

Quan vaig arribar al Casal, em vaig adonar que no calia anar a l’Àfrica per veure desigualtats greus. En aquests mesos, les famílies han tingut dificultats per necessitats tan bàsiques com poder menjar. Quan vaig arribar al Casal estàvem fent el repartiment de targetes moneder d’emergència per a alimentacio. També em vaig trobar amb famílies que vivien sis persones en una habitació perquè les havien desnonat. Són desigualtats que es donen cada dia, i amb la Covid-19 s’han agreujat. La infantesa és una de les edats més importants, i que nens i nenes de 3 o 4 anys pateixin aquestes situacions els pot suposar greus problemes de grans. Evitar-ho i tenir-ne cura és una responsabilitat de la societat.

Quin vincle s’estableix amb els infants fent voluntariat?

Aquests infants d’alguna manera te’ls emportes a casa. Vius les històries de les seves famílies, i te les emportes per tota la vida. És arribar al Casal i tenir somriures i amor pur. Qualsevol persona vindrà aquí i estarà encantada.

Tu també pots fer-te voluntari o voluntària, i et necessitem.

Informa-te’n aquí

Envia’ns un WhatsApp aquí, escriu-nos a voluntariat@casaldelsinfants.org o truca’ns al 933170013

Entrevista"Ens hem de sensibilitzar més. Tenim desigualtats molt greus en el dia a dia"