Esclat de colors i convivència a la Diada de la Primavera de Santa Coloma

10/04/2016

És un dels esdeveniments més esperats pels colomencs -en especial per als que viuen als barris de la Serra d’en Mena- que poden gaudir de tres dies de tallers, música i festa al Parc dels Pins del Motocross i a la plaça del Rellotge. La diada està impulsada per una vintena d’associacions, entitats i escoles de la zona, entre elles el Casal, que volen promoure el valor de la convivència i la cohesió social entre els veïns dels barris.

 

 

Enguany s’ha celebrat la segona edició. Els passats dies 7, 9 i 10 d’abril els nens, nenes, adolescents, joves i famílies del Casal de Santa Coloma van viure una jornada festiva molt divertida que han estat preparant durant mesos. Sota el lema “Diada de la Primavera de la Serra d’en Mena, salut i convivència als barris” el Casal, conjuntament amb les entitats i administracions que integren l’ICI (projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural), han organitzat una jornada lúdica i festiva que, per segon any consecutiu, s’ha celebrat a parc dels Pins del Motocross, al davant de la seu del Casal de Santa Coloma.

La jornada, que va aplegar a gairebé 1.500 persones, va tenir com a acte estrella l’actuació dels Young Fighters, un grup de hip-hop integrat per joves del Casal, que ha aprofitat la diada per a presentar una de les cançons del seu disc de debut: “Quiero ver el mundo”. Segons l’educadora que els acompanya, Marta Vallespín, la cançó recull “les expectatives dels vuit components del grup, les seves ganes d’integrar-se -es tracta de nois de nacionalitats diverses- i la seva interculturalitat, ja que inclou lletres en els diferents idiomes.”

La Diada d’enguany s’ha dedicat a la convivència i la salut als barris de la zona de la Serra d’en Mena: Fondo, Santa Rosa, Raval i Safaretjos i hi ha hagut una trentena d’activitats d’entre les que també destaca el tradicional “holi” hindú, on tothom acaba tacat de colors. ”Aquesta festa reforça els valors de l’ICI i del Casal”, explica la directora del Casal de Santa Coloma, Txell Teixidó. “Mica en mica s’està creant un sentiment de pertinença a la Serra d’en Mena on hi caben totes les cultures i orígens”, prossegueix “la idea és vertebrar el barri per transformar-lo, coneixent totes les persones que hi treballen per coordinar-les i treballar conjuntament.”

NotíciaEsclat de colors i convivència a la Diada de la Primavera de Santa Coloma