Escriptors i escriptores expliquen contes als nens i nenes del Raval per fomentar-los la lectura

11/01/2018

Quina millor manera de gaudir de la lectura que escoltar contes de la veu d’aquelles persones que n’escriuen? Aquesta és la sort que van tenir els nens i nenes del Casal dels Infants al barri del Raval de Barcelona, que durant el desembre van participar en una activitat per fomentar la lectura, impulsada per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

Hi van participar les escriptores Maica Duaigües, Montserrat Morera, Ivone Puig i Montse Vancells, i l’escriptor Elies Barberà, sòcies i soci de l’AELC. Cada autora o autor va visitar durant quatre tardes un grup de nois i noies del Casal dels Infants, carregant una bona tria literària: des de novel·les gràfiques fins als clàssics de la literatura infantil i juvenil.

I les sorpreses nos es van acabar aquí. Els nens i nenes podran rellegir el centenar de llibres que van descobrir durant l’activitat, ja que l’AELC els ha donat a la biblioteca del Casal dels Infants. Cada nen o nena, a més, va rebre com a regal personal el llibre que més li va agradar.

Tot plegat va ser un gran experiència que el Casal dels Infants i l’AELC esperen poder repetir ben aviat. La iniciativa va comptar amb el patrocini de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i de l’associació d’autors i editors CEDRO,  així com amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes.

NotíciaEscriptors i escriptores expliquen contes als nens i nenes del Raval per fomentar-los la lectura