Experiència dels participants del Philea Forum al Casal

18/07/2022

 

Al Casal dels Infants, comptem amb gran diversitat de suports gràcies als quals podem seguir donant resposta a les situacions de més desigualtat del nostre territori. Afrontar els reptes socials de la infància i famílies en risc amb la implicació també de fundacions, ens permet encarar realitats que hem tingut l’oportunitat de mostrar de primera mà als i les participants del congrés Philea Forum.  

 

Es tracta del primer congrés anual  de Philea- Philanthropy Europe Association, que agrupa aproximadament 10.000 fundacions europees. La fundació La Caixa, gran aliada del Casal, ha estat l’anfitriona d’aquest congrés, que ha acollit un programa de conferències i taules rodones centrades en tres eixos temàtics:  ‘One planet – one health’; ‘United in diversity’ i ‘Culture and creativity catalysing change’.

 

Com a part de les activitats del congrés, representants de diferents fundacions europees han visitat el Casal  i han pogut conèixer com treballem amb l’educació com a eina principal per a la igualtat d’oportunitats al mateix temps que hem compartit reptes i aprenentatges.

 

forum fundacions

 

Durant la visita, els participants han escoltat la història del Casal de la mà de l’Enric Canet, director de Relacions Ciutadanes, passejant pels carrers del Raval coneixent la realitat del barri i la seva història i evolució al cap dels anys. Més tard han compartit experiències i debat amb una representació de mares dels servei materno-infantil Vincles, i en Tchacka, un jove del Servei de Transició a l’Autonomia per a joves sense llar,  que va arribar sol en un procés migratori i que actualment també col·labora en el projecte l’Escola Suma, de sensibilització a les escoles. 

 

Apropar les situacions de desigualtat a les persones i organitzacions dedicades a donar suport és clau per seguir creant aliances que ens permetin una lluita conjunta en contra les desigualtats.

 

NotíciaExperiència dels participants del Philea Forum al Casal