Experiència solidària Wallapop

18/07/2022

 

L’impacte que generen les aliances amb el món de l’empresa és clau per expandir la lluita en contra les desigualtats i tenen el potencial de crear grans experiències per a tothom que hi participa. L’activitat de voluntariat corporatiu que l’empresa Wallapop va realitzar al Casal n’és un gran exemple!

El passat mes de maig, una trentena de treballadors de Wallapop va participar en l’experiència pilot “Una tarda al Casal”. El repte va ser important, doncs 30 persones externes i no familiaritzades amb el context de desigualtat que viuen els infants i joves del Casal van passar una tarda compartint activitat amb ells.

Per fer-ho possible es va treballar amb l’equip educatiu i l’empresa, tothom implicat havia de poder trobar-hi el seu lloc i viure-ho com una gran experiència:

  • Abans d’iniciar la tarda al Casal, els voluntaris de l’empresa van ser contextualitzats sobre la feina que es realitza al Casal, les situacions dels infants i joves, que s’espera de la seva tarda al Casal i en qué consistiría l’activitat.
  • Les 30 persones voluntàries van ser dividides en grups de dues o tres persones per a que es poguessin integrar de manera orgànica en els diferents grups d’edat.
  • La tarda, va començar amb l’aula d’estudi i suport als deures i treballs escolars, per a després passar a l’activitat de lleure, més lúdica,  aprofitant que es podia comptar amb més persones per fer desenvolupar aquelles que requereixen més mans: taller de cuina, gimcana, partits de basquet…

La tarda va resultar ser una gran experiència per a totes i tots, l’equip de Wallapop ens va fer saber que havia sigut molt gratificant, tant és així que diverses persones es van interessar en formar part de l’equip de voluntaris/àries del Casal.

Per al Casal la tasca sensibilitzadora de l’acció té molt valor, permet explicar les dificultats del territori a més persones i fer que coneguin de primera mà realitats properes que els queden massa lluny. L’acció aconsegueix fer a totes i tots més conscients dels reptes socials i segurament canviar actituds i maneres de fer, al mateix temps que el Casal reb suport de l’empresa per a seguir sostenint les més de 6.000 situacions de desigualtat que el afronta, cada any.

Per al següent curs ja estem preparant noves “Tardes al Casal”!

Per a més informació contacta a csavin@casaldelsinfants.org

NotíciaExperiència solidària Wallapop