'La Fàbrica de menjar solidari: UN DIA A L'ÒPERA' aconsegueix 30 mil euros per al Casal dels Infants'

15/11/2016

D’esquerra a dreta, Joan Roca (xef), Carme Ruscalleda (xef), Ferran Adrià (xef i ambaixador del Casal dels Infants), Christian Escribà (xef pastisser) i Rosa Balaguer (directora general Casal dels Infants) al ball de màscares del Saló dels MIralls del Liceu.

 

  • La 4a edició del gastroshow solidari de referència donarà suport als més de 50 projectes de l’entitat social amb infants, joves i famílies.
  • 700 persones visiten durant tot el dia un Gran Teatre del Liceu obert des del Saló dels Miralls dins a les bambolines en una jornada de portes obertes plena de sorpreses.
 
Barcelona, 13 de novembre de 2016 – El Gran Teatre del Liceu ha obert les seves portes avui, per quart any consecutiu, del gastroshow solidari per excel·lència.Cuina i solidaritat s’han tornat a unir de la mà del xef internacional i ambaixador del Casal dels InfantsFerran Adrià. 

El també fundador d’El Bulli, conscient de la situació vulnerable que pateixen moltes famílies als nostres barris, i compromès amb la lluita contra les desigualtats s’ha rodejat dels millors xefs del món per oferir dos shows culinaris a l’escenari de la sala Foyer del Gran Teatre barceloní que, alhora, ha celebrat una jornada de portes obertes ben especial on els visitants han pogut descobrir els racons més recòndits de l’emblemàtic teatre. “Es tracta de què tothom pugui visitar el Liceu com mai s’ha vist. Des de dalt de l’escenari sent protagonista d’una petita obra teatral, als camerinos, entre bambolines…un recorregut ben especial que ha acabat a la recentment inaugurada Òpera Samfaina, on els assistents han pogut gaudir del millor de la nostra cuina en un espai únic creat per delectar els sentits“, ha explicat Lluís Prats, vicepresident del Casal dels Infants.

El recorregut ha estat amenitzat per un grup d’actors i actrius dirigits per Joan Gràcia (El Tricicle), que han fet del circuit un espectacle ben divertit. “Els visitants han pogut aprendre dels professionals del teatre, han vist el què es ‘cou’ als camerinos i han fet un ball de màscares propi d’un altre segle, entre d’altres activitats especialment creades per a l’ocasió”, ha concretat Prats

L’alta gastronomia surt a escena

Però l’actractiu principal d’aquest diumenge han estat, sens dubte, els dos shows creats ideats per Ferrran Adrià i l’elenc d’estrelles Michelin que l’han acompanyat. Al matí, el propi Adrià ha presentat la seva nova aventura amb Disney, Pixar, Marvel i Star Wars, “t’ho explico a la cuina” a la sala Foyer en un espectacle familiar que ha comptat amb la presència del seu amic i pastisser de prestigi Christian Escribà. 

Escribà ha demostrat que, a part d’un gran pastisser, té dots de “showman”, i ha presentat les seves noves i dolces creacions com els “muslitos de bollo” o la “pizzensaimada” entre d’altres sorpreses. Eclecticisme culinari per llepar-se els dits!

Al pastisser, com al propi Ferran Adrià, l’han acompanyat a l’escenari un nen i una nena que  l’han ajudat a cuinar i representar les seves creacions. Tal i com ha dit desprès el seu company d’escena i amic “avui en dia els nens ja saben més de cuina i són més solidaris que els seus propis pares”, aquest és el motiu pel que diu sentir-se “optimista envers el futur de la nostra societat”. El xef, ha cuinat en directe per a les 300 persones que omplíen la sala Foyer i ha donat lliçons d’alimentació tot recordant que “l’important de perquè fem tot això es troba dos carrers més enrere, al Casal dels Infants: una entitat de referència que fa una feina encomiable i dona oportunitats a milers d’infants, joves i famílies que ho necessiten”. 

A la tarda, Joan Roca i Carme Ruscalleda han representat un showcooking  a 4 mans per als paladars més exigents, aquest cop sobre el món de les “sopes”. “És la forma que hem trobat d’apropar aquest plat tan popular d’una manera divertida i plena de sorpreses a tota la família”, explicava Joan Roca, “sopes invertides, amanides que es transformen en sopa…”tot és per fer-vos passar un gran diumenge en bona companyia i, el més important, per a que, entre tots, aconseguim visibilitzar la feina del Casal als nostres barris”, ha comentat el cuiner al públic assistent.  El showha estat precedit  d’un espectacle musical del músic Marc Parrot, que ha interpretat temes d’allò més gastronòmics per a les famílies assistents.

700 visitants i 30 mil euros per al Casal dels Infants

L’espectacle de Ruscalleda i Roca també ha aconseguit omplir la sala Foyer amb unes 300 persones que, unides a les del matí i a les que han recorregut el circuit del Gran Teatre del Liceu, han fet un total de 700 assistents en diumenge de cuina i solidaritat. “Quedem encantats amb la solidaritat dels barcelonins i barcelonines, tenim una ciutat que és per treure’s el barret i uns xefs que, no només destaquen per la seva gran professionalitat i creativitat sinó, per sobre de tot, per la seva implicació amb la igualtat d’oportunitats” ha destacat Lluís Prats.

“Ferran Adrià i la Fàbrica de menjar solidari: Un dia a l’Òpera” ha aconseguit finalment recaptar més de 30 mil euros per a l’entitat social, que actua als barris de Raval i Besòs (Barcelona), la Mina (Sant Adrià de Besòs), Fondo i Raval-Santa Rosa (Santa Coloma de Gramenet), Llefià i Sant Roc i al municipi de Salt (Gironès). “Gràcies a la Fàbrica podem continuar donant suport a tots els infants, joves i famílies que venen al Casal, uns 6.400 al llarg de l’any”, ha comentat el vicepresident de l’associació, “sense esdeveniments com aquest i empreses solidàries com les que han fet possible la Fàbrica, ens seria molt més difícil fer la nostra feina. Moltes gràcies a totes les persones que heu sumat la vostra voluntat solidària en favor dels nens i nenes del Casal!”.

Notícia'La Fàbrica de menjar solidari: UN DIA A L'ÒPERA' aconsegueix 30 mil euros per al Casal dels Infants'