Fedaia reclama afegir 130 milions d’euros per a l’atenció a la infància als pressupostos de la Generalitat

25/02/2020

La Federació d’entitats d’atenció a la infància i l’adolescència (Fedaia), de la qual el Casal dels Infants és membre, va llançar aquest dilluns la campanya “Omplim motxilles d’oportunitats” en un acte a la plaça dels Àngels en què va reclamar afegir 130 milions d’euros per a l’atenció a la infància a la proposta de pressupostos de la Generalitat per al 2020.

En l’acte es va llegir un manifest que descriu com des del 2008 la crisi econòmica ha accentuat la desigualtat social i el risc de pobresa, i pel que fa a les administracions públiques les assenyala per haver optat per “retallar serveis d’atenció a les persones, tant de caràcter bàsic com complementari o especialitzat”.

Les entitats, diu el manifest, han ampliat durant aquests anys la cobertura oferint la resposta social que es requeria, realitzant processos de major eficiència per reduir despeses i poder garantir la continuïtat dels serveis que han portat a una “situació límit”.

Fedaia concreta la demanda d’un augment de la dotació pressupostària en 90 milions d’euros “per revertir els deu anys de pèrdues” i 40 milions per al desplegament del model de Serveis d’Intervenció Socioeducativa (SIS). Tot plegat amb l’objectiu d’ “omplir les motxilles dels infants i adolescents, d’eines i instruments, per garantir els seus drets i prevenir situacions de risc d’exclusió i d’oportunitats”.

Fedaia representa prop d’un centenar d’entitats que atenen 100.000 infants en situació de vulnerabilitat a Catalunya, compta amb 3.500 professionals i 4.800 persones voluntàries.

NotíciaFedaia reclama afegir 130 milions d’euros per a l’atenció a la infància als pressupostos de la Generalitat