Fent barri a la Castanyada

21/11/2016

 

 

Infants, joves, veïns i veïnes del Raval, Santa Coloma, Badalona, la Mina i Salt van celebrar tots plegats aquesta festa recuperant les tradicions i afegint un toc terrorífic.

 

Com ja és tradició, els infants, joves i famílies del Casal s’han vestit de tardor aquests dies i han celebrat diverses activitats i festes obertes a cadascun dels barris. A Badalona, part de la Betsaida es va transformar en el terrorífic Orfenat Trenton que els  joves van estar més d’un mes preparant i que, enguany, va comptar amb 5 espais diferenciats  que van visitar més de 80 infants  i del Casal i d’altres entitats, i més de 80 joves del barri. Durant la vetllada, a més d’una experiència terrorífica, els participants van gaudir de música, tallers i un pica-pica de tardor. Tant al Casal de Badalona com també al de Salt (Gironès), els nens i nenes van poder aprendre a cuinar (i menjar-se!) els panellets, les castanyes i els moniatos.

A Santa Coloma, la festa va prendre el nom de “Castalloween”. Els joves van organitzar un túnel de terror comunitari inspirat en un hospital abandonat. L’atracció es va obrir a infants i joves de més de 12 anys dels barris de Fondo i Raval-Santa Rosa.  A la plaça dels Pins es va poder gaudir també de  diferents activitats obertes a tota la comunitat, amb un toca-toca (un joc infantil on s’identifiquen objectes per tacte i olor) de tardor per als més petits, un fotocool del “castalloween” per als adolescents, un mural de fulles i una castanyada popular per a tots els veïns i veïnes. Aquest any com a novetat, el Casal es va unir al Centre Obert Moisès,  que va organitzar un passatge del terror infantil, on els més petits van poder gaudir d’una aventura terrorífica.

Per la seva banda, a la Mina, a Sant Adrià de Besòs, es va celebrar una castanyada comunitària al parc del Besòs, on infants i famílies van participar també d’una gimcana titulada ” Salvem la castanyada” que reivindicava la recuperació d’un espai per a les festes tradicionals sense menysprear altres festes coexistents. Tots els personatges de la tradicional festa de la castanyada van estar presents a les diferents etapes del joc:  el Fullet Castanyer, el Gat Marrameu, l’Esperit de la Tardor, la Vella Castanyera, la Fada Fulla, el Caçador de Bolets i el Senyor Moniato van ser es van distribuir pel parc i van fer les delícies dels més petits.

La festa amb els veïns i veïnes també va ser la protagonista al Raval, a Barcelona, on infants i famílies del Casal van participar en un túnel del terror organitzat pels joves que van obrir a tota la comunitat. A la plaça, es va celebrar un concurs de panellets on el jurat va estar format pels comerciants de la plaça i els avis del Casal d’Avis Trueta. La festa es va completar amb  tallers infantils i d’animació. Tot plegat amb moltes castanyes, moniatos i panellets que van preparar les àvies castanyeres del Casal d’Avis del barri, que també van explicar la tradició de la Castanyada als més petits! Un moment de contacte intergeneracional que arrela el Casal a la comunitat. Una porta oberta per a la inclusió social a cada barri!

NotíciaFent barri a la Castanyada