Ferran Adrià presenta al Liceu "Un dia a l'Òpera" en favor del Casal dels Infants

4/11/2016

El xef, acompanyat per Joan Roca, Christian Escribà i Carme Ruscalleda organitza la 4a edició de “la Fàbrica de menjar solidari” que donarà suport a infants, joves i famílies de barris vulnerables. 

 

Barcelona,4 de novembre de 2016 – Ferran Adrià, ambaixador del Casal, conscient de la situació vulnerable que pateixen moltes famílies als nostres barris, i compromès amb la lluita per la igualtat d’oportunitats obre, per quart any consecutiu, les portes de la seva “Fàbrica de menjar solidari: un dia a l’òpera” aquest cop de la mà de l’humorista d’El Tricicle Joan Gràcia. Un esdeveniment a benefici del Casal dels Infants que se celebrarà el proper diumenge dia 13 de novembre i que acostarà a tots els públics els secrets de la gastronomia d’avantguarda a través de l’humor i l’entreteniment en família i on es podran veure tots els racons del Gran Teatre del Liceu, d’una forma molt especial!

Aquest matí, el Saló dels Miralls del Liceu, ha acollit la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment gastrosolidari de referència. “El fet que sigui aquesta la 4a edició, confirma que “la Fàbrica” es consolida com el nexe d’unió del món de la cuina i la solidaritat amb els barris més vulnerables”, ha explicat Lluís Prats, vicepresident del Casal dels Infants.”És un luxe que cuiners de la talla del Ferran, el Joan, la Carme i el Christian refermin el seu compromís amb la lluita per la igualtat d’oportunitats”.

Un circuit pel Liceu i dos “shows” culinaris plens de sorpreses

Prats també ha desvetllat les novetats d’aquesta edició, que fa un gir de format sorprenent.”Enguany la Fàbrica es transforma en un circuit ple de sorpreses pel Gran Teatre del Liceu. Tothom que hi participi viurà l’emoció de ser artista per un dia i descobrirà la màgia de l’escenari i dels passadissos secrets del Liceu”, ha continuat el vicepresident de l’entitat “un recorregut irrepetible pels racons de l’emblemàtic teatre barceloní que permetrà saber què se sent abans de sortir a escena o protagonitzant un ball de màscares…entre d’altres moltes sorpreses!”.

A més, i com cada any, els millors xefs internacionals sortiran a escena. Al matí, Ferran Adrià presentarà la seva nova aventura amb Disney, Pixar, Marvel i Star Wars, “t’ho explico a la cuina” a la sala Foyer. A Adrià, s’unirà també el pastisser Christian Escribà i els representants de TCHF que oferiran al públic un nou suc “cold-pressed” solidari que el públic podrà degustar en primícia. Així ho ha explicat Adrià, que ha destacat el “component familiar del show, en el què tindran oportunitat de participar els nens i nenes, que pujaran a l’escenari, fent-se els protagonistes del moment, com especialment ho són els del Casal dels Infants, per als qui fem la Fàbrica”. El mestre dels fogons ha insistit especialment en aquest punt doncs per a ell “és important mantenir i ampliar aquest tipus d’esdeveniments doncs, més enllà del canvi de realitat que puguem ajudar a produir en la vida d’aquests infants, és important que tothom ho vegi i pensi en fer iniciatives similars. Només d’aquesta manera podrem canviar a millor la societat en què vivim”, ha conclòs. Per la seva banda, el seu amic, xef i pastisser Christian Escribà, posarà el toc dolç a la presentació preparant “alguna sorpesa” dolça que desvetllarà a sobre de l’escenari el proper diumenge.

A la tarda, Joan Roca i Carme Ruscalleda faran un showcooking a 4 mans per als paladars més exigents “explorant l’apassionant món de les sopes” que, segons ha explicat Roca “tenen molta història i moltes possibilitats per a cuinar”. Sopes invertides, amanides que es transformen en sopa…aquestes seran algunes de les sorpreses que les dues “estrelles Michelin” oferiran al públic diumenge a la tarda. El cuiner gironí també ha insistit en la vessant solidària de l’esdeveniment “estem demostrant que la cuina pot produir accions, canvis concrets en favor de la igualtat d’oportunitats. Ningú no ens ho ha demanat però hem volgut assumir aquest compromís i així ho seguirem fent fins que es produeixi el canvi social necessari”.

Connecta’t a la Fàbrica!

#UnDiaAlOpera
www.lafabricademenjarsolidari.com
A Facebook: www.facebook.com/lafabricademenjarsolidari
A Twitter: segueix @LaFabrica_

NotíciaFerran Adrià presenta al Liceu "Un dia a l'Òpera" en favor del Casal dels Infants