La fundació Etnia Barcelona ofereix revisions i teràpies visuals a un centenar de nens i nenes del Casal dels Infants

11/05/2021

La fundació Etnia Barcelona ha ofert en les darreres setmanes revisions visuals a 99 nens i nenes que participen en el Casal dels Infants. Es tracta d’una iniciativa gratuïta en el marc del seu projecte “Et mirem als ulls”, que té per objectiu garantir l’accés a la salut  visual a infants de 6 a 18 anys en situació de risc de l’àrea metropolitana de Barcelona —també a joves majors de 18 anys, si es dona el cas—, detectant-los defectes de refracció i proporcionant-los la compensació òptica necessària.

La primera sessió va tenir lloc el 16 d’abril al Casal dels Infants de Badalona, on es van revisar la vista de 52 nens i nenes i es van fer ulleres per a 34 d’aquests que en necessitaven —11 no n’havien portat abans—. La segona va ser el 7 de maig al Casal dels Infants de Santa Coloma de Gramenet, van ser revisats 47 infants i es van fer ulleres per a 33 —10 no n’havien portat—. En finalitzar les revisions, cada infant va rebre un informe amb els resultats de les proves realitzades. Tots els infants que van ser revisats havien estat seleccionats prèviament per l’equip educatiu del Casal dels Infants, que durant les activitats educatives i de lleure ja els havia detectat possibles dificultats de visió.

 

Una nena que participa en el Casal dels Infants de Santa Coloma s'emprova unes ulleres al costat d'un voluntari de la fundació Etnia Barcelona
Una adolescent del Casal dels Infants de Santa Coloma s’emprova unes ulleres al costat d’un voluntari de la fundació Etnia Barcelona

 

Així mateix, es van detectar casos de nens i nenes que necessitaven teràpia visual, tres a Badalona i 10 a Santa Coloma. Aquesta teràpia també l’assumeix gratuïtament l’equip de la fundació Etnia Barcelona, que ja ha començat a oferir-la a Badalona. A dos infants de Badalona també van necessitar ser derivats a una consulta oftalmològica gratuïta.

S’han fet gratuïtament 67 ulleres, 13 infants faran teràpia visual i dos han estat derivats a una consulta oftalmològica

A l’octubre la fundació Etnia Barcelna tornarà a fer revisions a més nens i nenes del Casal dels Infants de Badalona i Santa Coloma de Gramenet, i l’any vinent a grups del Casal dels Infants del Besòs i la Mina.

 

Tres infants amb els informes de la revisió d'"Et mirem als ulls"
Tres infants amb els informes de la revisió d'”Et mirem als ulls”

 

Implicació de persones voluntàries

El projecte “Et mirem als ulls” és possible gràcies a la participació voluntària d’alumnat i professorat de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i de l’Institut Joan Brossa, així com a treballadors i treballadores d’Etnia Barcelona i a Essilor, que proporciona els vidres necessaris.

Passat un termini de tres a quatre setmanes després de les revisions, les famílies dels infants poden recollir les ulleres que se’ls ha prescrit, en una òptica propera. Quan faci dos anys que portin aquestes ulleres, se’ls oferirà una nova revisió gratuïta de la visió.

Des del Casal dels Infants creiem que rebre una atenció visual adequada i gratuïta forma part del dret a la salut de tots els infants, i és per això que agraïm i valorem molt positivament el suport de la fundació Etnia Barcelona.

NotíciaLa fundació Etnia Barcelona ofereix revisions i teràpies visuals a un centenar de nens i nenes del Casal dels Infants